reklama

Mleko, papki i kanapki :)

A ja dziś byłam u pediatry, bo Patryk nie chciał mi od 2 dni jeść normalnie, tylko po 10 ml-30 ml:szok: co 2-3 godziny i przy tym rzygał i płakał:-( masakra normalnie, myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok:wściekła/y: bo wyglądało to jak kolka, ale trwało 15-20 minut:-(
Pediatra stwierdził, że ma on refluks i przepisał mu na próbę mleko Bebilon Pepti 1- ohyda!!!:szok: gorzkie, śmierdzące-Fuuuuuuuuuuuuuuuuu!!! Ale pije biedulek, już wypił dwie butelki po 70ml, aż jestem w szoku, bo Bebilon 1 jest smaczne, słodkie, a teraz musi takie świństwo pić.

reklama
A ja dziś byłam u pediatry, bo Patryk nie chciał mi od 2 dni jeść normalnie, tylko po 10 ml-30 ml:szok: co 2-3 godziny i przy tym rzygał i płakał:-( masakra normalnie, myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok:wściekła/y: bo wyglądało to jak kolka, ale trwało 15-20 minut:-(
Pediatra stwierdził, że ma on refluks i przepisał mu na próbę mleko Bebilon Pepti 1- ohyda!!!:szok: gorzkie, śmierdzące-Fuuuuuuuuuuuuuuuuu!!! Ale pije biedulek, już wypił dwie butelki po 70ml, aż jestem w szoku, bo Bebilon 1 jest smaczne, słodkie, a teraz musi takie świństwo pić.
To ja tak sie zdziwiłam jak Aptamil Comfort spróbowałam... BBbbllleee :baffled:

hehe, bo te mleka sa czesciowo przetrawione.ja kupilam dzisiaj i pierwszy raz dalam cow&gate antykolkowe.karmie piersia ale i tak czasami musialam ja dokarmiac to postanowilam na wieczor dawac to, a reszta piers.moze pomoze

no moaj to chla od poczatku bo bylo podejrzenie AZS ale smakuje jej. Teraz juz dodajemy troszke kleiku ryzowego i je az jej sie uszy trzesa :)

Rany dziewczyny ja nie wiem co wy z tymi smakami. Ja do jedzenia jestem wybredna ale mleko małego Bebilon Pepti mi smakuje. Tak się nasłuchałam opini o nutramigenie ze to świństwo, i że Pepti też chociaż troszkę lepsze, więc dla smaku lepszego małego kupiłam Pepti tez się martwiłam, że nie zje-spróbowałam bo co dla synka muszę najpierw ocenic smakowo sama. Je bez problemu. Ciekawa jestem czy nutramigen by mi posmakował bo w sumie on leczniczo lepszy niż Pepti a ja zasugerowałam się opiniami i stchórzyłam przed Nutramigenem.

Tak samo było z piceim glukozy w ciąży. Badanie odkładałam ile się dało bo się bałam a jak poszłam to wypiłam bez problemu, mojemu mężowi też smakowało bo spróbował przede mną. Lekarz był w szoku, że bez problemu wypiłam.

Dodam jeszcze, że mój syn naturalnego rumianku zaparzonego gorzkiego nie chciał wypic tak wiec jakies kubki smakowe ma :-D

No to podziwiam Was za to, że z chęcią pijecie Bebilon Pepti.
A czy to normalne, że moje dziecko od rana czyli od 5 je co 5 godzin????????:confused: zjada tylko 70-80 ml tego mleka, w miedzy czasie wypił 30 ml herbatki rumiankowej. Pomocy, może coś jest nie tak??????????????????????????????????????????

reklama
Właśnie miałam napisac, że moje dziecko też jakoś mało ostatnio je :-(
Jeden cycek, mleczka z butelki ok 40 ml a jak samą butelkę to ok 100. A reszta wyginanie i prężenie. Może to jakiś skok rozwojowy bo od kilku dni strasznie zaczął nam gadulkowac, gada i gada. Cycka puszcza i gada, w pozycji do odbicia gada, z czego się bardzo cieszę. No ale to jedzenie.........

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry