reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Dziewczyny nie za wcześnie z tymi kaszkami itp? Nasze dzieci jeszcze 3 msc nie mają. Pewnie nic im nie będzie, ale słyszałam, że od 4 msc i to nawet od 5 początku można coś tam dawac. Chociaż mój pediatra mówił, że już od 3 msc po łyżeczce marchewki itd, inny pediatra pewnie będzie miał odmienne zdanie. Ja też myślalam o zagęszczaniu mleczka na noc, żeby mi dziecię lepiej spało, albo ryżowym albo kukurydzianym ten podobno nie powoduje zaparc ale na pewno jeszcze nie teraz. Przemęczę się jeszcze bo mój mały ma problemy z brzuszkiem i nie chcę go zbytnio obciążac.

U mnie polecenie pediatry

reklama
Byłam dziś u pediatry po receptę na pepti 1 i przy okazji zważyliśmy Patryka, znów waga mu spadła z 3450 na 3350 w ciągu 2 tygodni:-(
Od dziś do dwóch posiłków w ciągu dnia mam mu dodawać pół miarki kleiku ryżowego. Któraś z Was też go podaje,ile i jak często? Jakie są tego efekty?
A! zapomniałam napisać jakie po tym mleku on puszcza śmierdzące bąki:szok::szok::szok: i kupy są ciemno zielone:szok:

Jejku, wspolczuje Ci strasznie. A powiedz mi jaki jest powod tych problemow z przybieraniem?

Madziek trzymajcie się dzielnie.
Moja mało przybiera, ale przybiera.
Dziś bylismy na szczepieniu (HIB) i ważeniu i w tydzień przybrała 125 g.
Wazy 5200 g.

Jejku, wspolczuje Ci strasznie. A powiedz mi jaki jest powod tych problemow z przybieraniem?
Mało zjada w ciągu doby, nigdy nie zjadł jeszcze 500 ml mleka:-(
Po za tym ma wiotkość krtani i to mu bardzo utrudnia jedzenie, jak to mówi Pani logopeda "jedzenie jest dla niego ogromnym wysiłkiem, nie przyjemnością".

A ile passingby dajesz kleiku jak mieszasz go z mlekiem dziecku?
Ja na razie jak robię 120 ml mleka to daję 4 miarki mleka i pół miarki kleiku ryżowego do każdego karmienia. Można więcej???

ale to chyba normalne.
My szczepimy młodego tymi szczepionkami skumulowanymi 6w1 i miał już jedno szczepienie, odpukać nic mu po nim nie było.

Po za tym ma wiotkość krtani i to mu bardzo utrudnia jedzenie, jak to mówi Pani logopeda "jedzenie jest dla niego ogromnym wysiłkiem, nie przyjemnością".

Ja na razie jak robię 120 ml mleka to daję 4 miarki mleka i pół miarki kleiku ryżowego do każdego karmienia. Można więcej???

Ja daje jedna miarke cala, a jeden posilek (od niedawna) robie gesty - 2 miarki.

Ale po dzisiejszym szczepieniu nie chce jesć wogole :-(

Rozkreci sie :)

Też miałysmy te 6w1 i bardzo sobie chwale póki co :tak:

No my 5w1

reklama

mojej kuzynki syn ma wiotkosc krtani ale przybieral normalnie, teraz jest otylym dzieckiem zreszta.
A powiedz mi co zamierzaja z tym lekarze robic? Bo az mi sie serce kraja ze on nie przybiera a wrecz traci :-(:-(:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry