reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Noo z siuskami to sa jaja widze :-D dzieci przewaznie siusiaja jak pija mleczko ;-)

Moja Julia miala pierwsze badanie moczu w zeszlym roku - miala 4 lata, i krwi tez. Nie robilam wczesniej bo po prostu nie bylo potrzeby. Mocz byl badany w szpitalu na pogotowiu bo miala straszne bole brzucha, ale i tak wyszlo wszystko ok, a jesli chodzi o krew to miala badana, bo cierpiala na bole kosci i stawow. I tez nic nie wyszlo :-p:-D

Byłam dziś u pediatry po receptę na pepti 1 i przy okazji zważyliśmy Patryka, znów waga mu spadła z 3450 na 3350 w ciągu 2 tygodni:-(
Od dziś do dwóch posiłków w ciągu dnia mam mu dodawać pół miarki kleiku ryżowego. Któraś z Was też go podaje,ile i jak często? Jakie są tego efekty?
A! zapomniałam napisać jakie po tym mleku on puszcza śmierdzące bąki:szok::szok::szok: i kupy są ciemno zielone:szok:

Byłam dziś u pediatry po receptę na pepti 1 i przy okazji zważyliśmy Patryka, znów waga mu spadła z 3450 na 3350 w ciągu 2 tygodni:-(
Od dziś do dwóch posiłków w ciągu dnia mam mu dodawać pół miarki kleiku ryżowego. Któraś z Was też go podaje,ile i jak często? Jakie są tego efekty?
A! zapomniałam napisać jakie po tym mleku on puszcza śmierdzące bąki:szok::szok::szok: i kupy są ciemno zielone:szok:

Kupy śmierdzace i zielone oraz baczki to nasz chleb powszedni - witaj w świecie Pepti :))))

Mala od dwoch tygodni je mleczko z kleikiem - rewelacja naprawde :) nie dość że zaczęła przesypiać noce (bo w końcu jest najedzona) to od dwoch dni sniadanko konsumuje z lyzeczki bo podaje jej jeden posilek z kleiku zrobionego w 100% :) swietnie sie przy tym bawi plujac na polowe kuchni, a smieje sie :)))). Zdaje sie ze sa dzieciaczki przez ktore mleczko przelatuje jak woda po prostu :) i nic na to nie poradzimy, w takim wyadku najlepiej szybko wprowadzac posilki stale. Po kleiku nic sie nie dzieje, nie ma problemow z brzuszkiem.

Dodam ze idac za ciosem podalam jej dzis dwie male lyzeczki soku jablowego HIPP (bo pluje witC na odleglosc) - czekam na efekta - jesli bedzie dobrze, jutro tez podam. Za dwa tygodnie mam zacza wprowadzac marchew i ziemniaczka.

Ostatnia edycja:
ja tez daje malemu juz kleik ale kukurydziany bo podobno mniej zatwardza...zadnych zlych zjawisk nie widac...kupska sa codziennie robione bezproblemowo:-)
Kupy śmierdzace i zielone oraz baczki to nasz chleb powszedni - witaj w świecie Pepti :))))

Mala od dwoch tygodni je mleczko z kleikiem - rewelacja naprawde :) nie dość że zaczęła przesypiać noce (bo w końcu jest najedzona) to od dwoch dni sniadanko konsumuje z lyzeczki bo podaje jej jeden posilek z kleiku zrobionego w 100% :) swietnie sie przy tym bawi plujac na polowe kuchni, a smieje sie :)))). Zdaje sie ze sa dzieciaczki przez ktore mleczko przelatuje jak woda po prostu :) i nic na to nie poradzimy, w takim wyadku najlepiej szybko wprowadzac posilki stale. Po kleiku nic sie nie dzieje, nie ma problemow z brzuszkiem.

Dodam ze idac za ciosem podalam jej dzis dwie male lyzeczki soku jablowego HIPP (bo pluje witC na odleglosc) - czekam na efekta - jesli bedzie dobrze, jutro tez podam. Za dwa tygodnie mam zacza wprowadzac marchew i ziemniaczka.

hehe moj Kacper nalezy do tych dzieci co mleko przelatuje przez niego jak woda:-)ja za 3tyg tez wprowadzam marchewke i jablko:-)

reklama
Dziewczyny nie za wcześnie z tymi kaszkami itp? Nasze dzieci jeszcze 3 msc nie mają. Pewnie nic im nie będzie, ale słyszałam, że od 4 msc i to nawet od 5 początku można coś tam dawac. Chociaż mój pediatra mówił, że już od 3 msc po łyżeczce marchewki itd, inny pediatra pewnie będzie miał odmienne zdanie. Ja też myślalam o zagęszczaniu mleczka na noc, żeby mi dziecię lepiej spało, albo ryżowym albo kukurydzianym ten podobno nie powoduje zaparc ale na pewno jeszcze nie teraz. Przemęczę się jeszcze bo mój mały ma problemy z brzuszkiem i nie chcę go zbytnio obciążac.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry