reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Kurczę kusi mnie dodawanie kleiku ryżowego bądź kukurydzianego synkowi do mleczka, żeby dłużej pospał ale chyba się jeszcze wstrzymam. On miał takie problemy z brzuszkiem :-( I do tego kupki do 7 dni :-( Chociaż ostatnio nas zaskoczył i zrobił po 4, potem po 3, potem po 1 dniu kupki. Albo coś się dzieje :no: albo może reguluje? Dziś najadłam się troszkę jagód i kupki nie ma, ale myślę, że go nie zatwardziło.........:szok: Pewnie poczekam jeszcze z miesiąc z kleikiem :-(
A słyszałyście o glutenie, że trzeba go wprowadzac do diety maluszka w 5 czy 6 miesiącu bo jak wtedy nie to dopiero w 10 miesiącu życia? Już parę razy spotkałam się z tą opinią. Na październikówkach też o tym jest.

Ostatnia edycja:
reklama
ja daje kleik ryzowy do mleka jednak daje mniej niz na opakowaniu napisane i powiem ze maly zjada wiecej mleka i z apetytem ale daje tylko na noc ... a kaszka Nestle
kaszka_ryz_banan_s.jpg

banan ale jak tam pisze na 160 5 lyzek stolowych to ja na 150 daje tylko dwie wiec tyci tyci

Jejku
To jak ja zaczne dodawac i bedzie zjadała z jeszcze większym smakiem to illlee ona bedzie jeść...??? :szok::szok::szok::szok:
Moze zostawie ją na mleku do ukończenia 18roku życia..? :sorry2:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Kurczę kusi mnie dodawanie kleiku ryżowego bądź kukurydzianego synkowi do mleczka, żeby dłużej pospał ale chyba się jeszcze wstrzymam. On miał takie problemy z brzuszkiem :-( I do tego kupki do 7 dni :-( Chociaż ostatnio nas zaskoczył i zrobił po 4, potem po 3, potem po 1 dniu kupki. Albo coś się dzieje :no: albo może reguluje? Dziś najadłam się troszkę jagód i kupki nie ma, ale myślę, że go nie zatwardziło.........:szok: Pewnie poczekam jeszcze z miesiąc z kleikiem :-(
A słyszałyście o glutenie, że trzeba go wprowadzac do diety maluszka w 5 czy 6 miesiącu bo jak wtedy nie to dopiero w 10 miesiącu życia? Już parę razy spotkałam się z tą opinią. Na październikówkach też o tym jest.

ostatnio pytalam pediatry czy moge dodac troche kleiku do mleka na noc to powiedziala ze przeciez on zle nie wyglada ;-)(mala parowa) i po co? no to ja mowie zeby troche dluzej pospal:baffled: a ona ze takie mam dziecko i mam nie ingerowac, w sumie ma racje nie bede jeszcze nic podawac a juz sie przyzwyczailam do co 2-3 godzinnych pobudek w nocy:cool:

ostatnio pytalam pediatry czy moge dodac troche kleiku do mleka na noc to powiedziala ze przeciez on zle nie wyglada ;-)(mala parowa) i po co? no to ja mowie zeby troche dluzej pospal:baffled: a ona ze takie mam dziecko i mam nie ingerowac, w sumie ma racje nie bede jeszcze nic podawac a juz sie przyzwyczailam do co 2-3 godzinnych pobudek w nocy:cool:
hehe ja zobacze czy podtuczę troche synka bo on niby 4150g wagi urodzeniowej a teraz jedyne 6100 wiec maluśko ... jak wy mowiecie ze wasze szkraby po 7-8 waza :szok:

hehe "podtuczę" hehe jak to brzmi :cool2:

Dzięki:) Rozumiem, pól na pół?

U mnie z tym karmieniem jak u Dziunki przy Julce i Uleńki, w dzień Jeremi kręci nosem na cyca (ale i tak przed każdą butlą musi się pomęczyć i wyciągnąć ile się da), a w nocy chyba mniej kombinuje, bo ssie. Ciekawe jest tylko, gdy rano Go przystawiam, przysypia, ale siągnie, to poci się okrutnie. Widać mocno pracuje, ale wcześniej tak nie miał. Od dwóch dni muszę po jedzeniu przebierać bo ciuszki mokre i łepetynka.
A kaszkę już można podawać? Jakiej firmy?
Dzisiaj mieliśmy śmieszną sytuację. Podałam Jeremiemu butlę przygotowaną przez męża i mały się kręci, wypluwa, płacze.. Co jest?? Czy nie za zimne, może za ciepłe, może się diurka przytkała.. Ale tak patrzę, że jakieś to mleczko przeźroczyste.. I pytam ile łyżeczek wsypał na te 60 ml, czy dwie?? A mąż mówi, że jedną! Nie wiem skąd mu się to wzięło, przecież to nie piewszy raz przygotowywał mleko.. Dosypaliśmy i oczywiście wszystko było oki.:tak: Wstrętni rodzice chcieli dziecko wodą samą nakarmić!

A dajesz mu D3? To moze byc oznaka krzywicy (pocenie). Tak mialam przy Julce i dostawala w koncu zwiekszona il wit d3 (mimo ze karmiona byla butla;-)).

Jejku
To jak ja zaczne dodawac i bedzie zjadała z jeszcze większym smakiem to illlee ona bedzie jeść...??? :szok::szok::szok::szok:
Moze zostawie ją na mleku do ukończenia 18roku życia..? :sorry2:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Moja Julia jadla ogromne porcje mleka, ale kaszke trzeba bylo w nia wmuszac wiec to roznie bywa ;-)

mamulica a czemu tak szybko słoiczki chcesz wprowadzać? Coś przegapiłam chyba?

Madzia Mamulica chce wprowadzac sloiczki Kubusiowi za 3tyg gdy bedzie on mial juz 4mce a przeciez sloiczki sa od 4mcy wiec wcale nie tak szybko wprowadza je tylko normalnie:-)za zamierzam za 3tyg zanim maly bedzie mial 4mce:-):-):-)a dlatego ze moj jest straszny glodomorek:-)

Kasiula i co bedziesz sama robic jedzonko synkowi??bo ja tez chyba sama wole robic:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry