reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
hehe ja zobacze czy podtuczę troche synka bo on niby 4150g wagi urodzeniowej a teraz jedyne 6100 wiec maluśko ... jak wy mowiecie ze wasze szkraby po 7-8 waza :szok:

hehe "podtuczę" hehe jak to brzmi :cool2:

Kasiiula te 8 kg to bardzo dużo i nie wszytskie dzieci tak ważą. Mój z wagą urodzeniową 3180 g w 10 tygodniu ważył 5600 g teraz pewnie z 6 kg może 6300g (nie wiem bo jest zimno i nie biorę go na zważenie). Chociaż u Ciebie waga urodzeniowa była większa więc teraz pewnie ciut więcej mógłby ważyc. Podobno dzieci w pierwszych 3 miesiącach tak duzo przybierają a potem już troszkę wolniej. Trzeba pamiętac, zeby narazie glutenu nie podawac dziecku, wiec kleiki nie mogą miec glutenu, gluten dopiero w 5 czy 6 msc. Chociaż sama nie wiem co by sie stalo jakby sie ten gluten podalo, pewnie jednym nic a drugim, hmmm...?
Byłam ostatnio u znajomej i jej synek ma 9 miesięcy i waży 10 kg, kluch z niego, że szok. Nie wyobrażam sobie 3 miesięcznego dziecka z wagą 8-9 kg :szok:

ja daje kleik ryzowy do mleka jednak daje mniej niz na opakowaniu napisane i powiem ze maly zjada wiecej mleka i z apetytem ale daje tylko na noc ... a kaszka Nestle
kaszka_ryz_banan_s.jpg

Fajnie:) tez myślałam o wprowadzeniu kaszki smakowej i tez o bananowej myślałam:tak:

Kasiiula te 8 kg to bardzo dużo i nie wszytskie dzieci tak ważą. Mój z wagą urodzeniową 3180 g w 10 tygodniu ważył 5600 g teraz pewnie z 6 kg może 6300g (nie wiem bo jest zimno i nie biorę go na zważenie). Chociaż u Ciebie waga urodzeniowa była większa więc teraz pewnie ciut więcej mógłby ważyc. Podobno dzieci w pierwszych 3 miesiącach tak duzo przybierają a potem już troszkę wolniej. Trzeba pamiętac, zeby narazie glutenu nie podawac dziecku, wiec kleiki nie mogą miec glutenu, gluten dopiero w 5 czy 6 msc. Chociaż sama nie wiem co by sie stalo jakby sie ten gluten podalo, pewnie jednym nic a drugim, hmmm...?
Byłam ostatnio u znajomej i jej synek ma 9 miesięcy i waży 10 kg, kluch z niego, że szok. Nie wyobrażam sobie 3 miesięcznego dziecka z wagą 8-9 kg :szok:
nie wiem czy dobrze napisze ale walsnie mamulicy wazy 9kg

apozatym na kaszce jest zaznaczone produkt bezglutenowy

Mi 'teściowa' przyniosła jakąs paczke reklamową z HIPPA ( ona na poczcie pracuje i podobno sie jakaś "otworzyła' to wzięła sobie no bo pakować znów nie halo:-D). A tam dla dziecka własnie po 4m-cu : Herbataka jabłkowa z melisą +słoiczek pierwsze jabłka + kaszka mleczno- ryżowa (brzoskwinie- morele), ( + jakaś ulotka).
Zapisałam się do klubu malucha na stronie hippa może coś przyślą :-D .

Już się nie mogę doczkać karmienia łyżeczką :rolleyes2: i całej buziuni ufajtanej w jedzonku hehe:ninja2:

gie-oska a, rozumiem:tak: ja teraz zacznę dodawać tak jak Kasia kaszki smakowe:tak: może więcej będzie jadł, jak mu po smakuje.
no wlasnie moj zaczal wiecej jesc ale tylko na noc daje kaszke wczesniej 120 jak zjadl to dobrze bylo
a wczoraj 150 zrobilam to myslalam czy jeszcze nei zrobic bo tak zajadal sie :)

Kasia mój tak nie je:-( jak zje 100 ml to skaczę pod sufit ostatnio- bo to dużo jak na niego. Ale ja każdą butlę robię mu z klikiem ryżowym, dodaję mu pół miarki, ale zobaczę czy jak dam całą to dobrze będzie mu się ciągnęło przez smoczek, bo ma NUK 1M, a Ty jaki dajesz małemu rozmiar dziurki?

150ml kaszki to ładnie:-)

Mój samego mleka 190 zjada:sorry2: (oczyywiście nie mówie ze ciągle tyle zjada)
a co to będzie jakzacznie jeśc kaszki i ze słoiczka :szok:
Ja poczekam aż skończy te 4 m-ce , wcześniej nie probuje :unsure:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry