Kasiiula
mamusia Pawełka :)
no kaszki truskawkowe od 6m sa ...Kasiula truskawkowy jest chyba od 9 msca, Ja dałam bananowy;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
no kaszki truskawkowe od 6m sa ...Kasiula truskawkowy jest chyba od 9 msca, Ja dałam bananowy;-)
Zaczęłam dawać tydzień temu jabłuszko a potem marchewkę i po drugim dniu marchewki mała miała zaparcie - mimo, że mieszałam marchewkę z jabłkiem. Dopiero dziś (4 doba) udało jej się wyprodukować jakąś plastelinową kupę.
Dziunka, pamiętam, że Joasia tak zareagowała na gruszkę, ale nie mogę znaleźć tego posta. Dawałaś jej jakąś herbatkę czy soczek na trawienie ?
ja myślę że możesz dawać inne rzeczy , ja daję każdego dnia co innego i jest ok
no to najwyższy czas...na razie u nas jest sloiczek na dwa dni i z mieska byl krolik i kurczak, mysle ze dalej bedzie indyk albo rybka a jak skonczy 8 m-cy (za 10 dni) wprowadze zoltkowciaz mi nikt nie odpisal, wiec moze nikt nie wie?: jakiej firmy rybke kupujecie w sloiczku?
tez ostatnio planowalam kupic obiadek z rybka w słoiczku, ale producenci, jeszcze nie uzglednili nowego schematu zywienia niemowląt ( z tego przynajmniej co sie zdazylam zorientowac) i słoiczki z rybkami są ale od późniejszych miesięcy.na razie u nas jest sloiczek na dwa dni i z mieska byl krolik i kurczak, mysle ze dalej bedzie indyk albo rybka a jak skonczy 8 m-cy (za 10 dni) wprowadze zoltkowciaz mi nikt nie odpisal, wiec moze nikt nie wie?: jakiej firmy rybke kupujecie w sloiczku?
tez ostatnio planowalam kupic obiadek z rybka w słoiczku, ale producenci, jeszcze nie uzglednili nowego schematu zywienia niemowląt ( z tego przynajmniej co sie zdazylam zorientowac) i słoiczki z rybkami są ale od późniejszych miesięcy.
Np.. bobovita ma 1 obiadek od 9 miesiaca z ryba:
Zobacz załącznik 251406
Z hippa tez znalazlam tylko jeden sloiczek. znowu tylko po 9 miesiącu
Zobacz załącznik 251407
Obiadki po 9 miesiącu nie maja struktury idealnej papki wiec nie nadaje sie jeszcze dla mojej marysi. Sama nie wiem jak w takim razie te ryby wprowadzic. Chyba zostaje gotowanie wlasnoręcznie, co mi sie wydaje dość ryzykowne z rybą (podobnie jak z kupym kurczakiem). Pozostaja chyba mrożone filety. Jestem troche zawiedziona, bo chciałam małej podawać duuuzo ryb (2 x w tyg)
Co do artykułu o rybkach dla dzieci, to polecam ten:
Mam ochotę na rybkę - Ryby w diecie niemowlaka - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
Ktoś ma bardziej budujące przemyślania na ten temat????
http://www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka/smaczne-strony/502-ryby-w-diecie-niemowlaka.html