reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Dajesz skubać swój obiad? Solisz? I pewnie sporo? Ja bym nie dała, chyba że posiłki na parze bym robiła, bez soli.
dziunka akurat u nas soli się malutko , ani ja ani D nie lubimy soli, raczej przyprawionego, smarzonego i ipezonego i ostrego bym jej nie dała:sorry:
daję poskubać ziemniaczki jak mam , albo mięsko, kiedy jest gotowane albo rybę:tak:albo jakąś zupkę którą robię
a nie wiem skąd ta aluzja że sporo solę....

dziunka akurat u nas soli się malutko , ani ja ani D nie lubimy soli, raczej przyprawionego, smarzonego i ipezonego i ostrego bym jej nie dała:sorry:
daję poskubać ziemniaczki jak mam , albo mięsko, kiedy jest gotowane albo rybę:tak:albo jakąś zupkę którą robię
a nie wiem skąd ta aluzja że sporo solę....

Bo większość ludzi sporo soli ;) W restauracjach itp. też są porządnie solone. Dlatego tak pomyślałam, ale jak widać za szybko wysnułam wnioski ;P

dziewczyny a co myslicie o danonkach, siostra mi mowi zeby podawac malemu juz ale nie wiem czy mozna. Ona mu juz troch dala skupbnac i m smakowalo. Ale mnie sie wydaje ze troche za wczesnie chociasz niby sa juz jakies jogurciki dl dzieci.

Tu wcześniej dziewczyny pisały że Danonki od 3r.ż są.

Ja małemu daję owocowy jogurcik ze słoiczka po 6mcu.

Bo większość ludzi sporo soli ;) W restauracjach itp. też są porządnie solone. Dlatego tak pomyślałam, ale jak widać za szybko wysnułam wnioski ;P
no włansie... hehe
miałam to wczoraj napisać ale już nie miaam chęci bo byłam zła....:dry:(oczywiście nie na to co napisałaś tylko na to że mi laptopa nie naprawią:wściekła/y:)
no i wszłam tylko tak szobaczyć i odpisałam tylko na to,
kochana ja nawet frytki jem bez soli , i jajek np sadzonych też nie solimy itp....

Ja podaje malej serki homogenizowane ale nie danonki a normalne. Dodaje platki ryzowe i np banana w kawalkach (pokrojonego w kostke, ale nie za drobna). Dostaje je codziennie na 2-gie sniadanie, w ilosciach niewielkich ale zawsze.

Co do wieku (czasu wprowadzania) - zdania są podzielone jak w większosci przypadków. Moje jest takie ze skoro jej nie uczula i je ze smakiem (zgodnie z filozofia BLW ;) ) to wprowadzac mozna.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja podaje malej serki homogenizowane ale nie danonki a normalne. Dodaje platki ryzowe i np banana w kawalkach (pokrojonego w kostke, ale nie za drobna). Dostaje je codziennie na 2-gie sniadanie, w ilosciach niewielkich ale zawsze.

Co do wieku (czasu wprowadzania) - zdania są podzielone jak w większosci przypadków. Moje jest takie ze skoro jej nie uczula i je ze smakiem (zgodnie z filozofia BLW ;) ) to wprowadzac mozna.

no w sumie to masz racje ja duzo wczesniej niz powinno wprowadzilam gluten, oczywiscie stopniowo, napoczatku po lyzeczce a teraz myaly juz je same kaszki glutenowe.
Nie chcialam zeby jadl te ryzowe bo strasznie mial twardy stomialec i nic na to ni pomaglo,zadne herbatki, woda na czczo i leki od Pani doktor. Dopiero zmiana kaszek spowodowala ma mniejszy problem z wypruznianiem.

moj synek tez mleka nie pije juz z buteli bo wogolenie chcial ssac smoczka wiec przestalam mu je podawac, teraz jej tylko kaszki i zupki.
Sprubuje tej wersji z serkeim.
Mam jeszcze pytanie po jakim czasie mozna sprawdzic ze nie ma reakcji alergicznej

Do góry