reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

ja po ostatnim incydencie z bananem wole go sama nakarmic lyzeczka... boje sie mu dawac cokolwiek do lapki hehe

a o to czemu... (koncowka filmu) teraz sie z tego smieje jak ogladam ale wystraszyl mnie strasznie hehe
klaudzia ja bym się bała całego banana dać dziecku , kupiłam taki gryzak -smoczek GRYZAK GRYZACZEK DO OWOCÓW I WARZYW MUNCHKIN (1053324728) - Aukcje internetowe Allegro i jak chce dać świeży owoc to podaje mu w tym :) albo rozdrabniam widelcem

reklama
klaudzia nie obraź się ale ja w całości tak banana bym jeszcze nie dała:szok: a co jakby bmu sie więcej ugryzło??
a ty nie miałabyś miejsca w jego buzi zeby wsadzić palce w celu wyciągnięcia banana:szok:

nieee:no: ja bym sie tak bała,
kroje banana w paseczki, plasterki i kosteczki, mała je łapkami a duo tego w mędzy czasie daję jej łyżeczką

klaudzia ja bym się bała całego banana dać dziecku , kupiłam taki gryzak -smoczek GRYZAK GRYZACZEK DO OWOCÓW I WARZYW MUNCHKIN (1053324728) - Aukcje internetowe Allegro i jak chce dać świeży owoc to podaje mu w tym :) albo rozdrabniam widelcem

Dziewczyny ja w zyciu bym nie przypuszczala miesiac temu ze Oli moglby wogole kawalek banana odgryzc... a co dopiero taki. Wiem ze zle zrobilam, chcialam mu dac skosztowac a widzicie co sie stalo. Dlatego pisalam ze boje sie dawac mu cokolwiek wiekszego niz to co w sloiczkach dla maluszkow. dla mnie metoda BLW bylaby wielkim stresem : )

Ania fajny ten gryzaczek. Widzialam takie w tesco. Chyba mu kupie jutro bo to faktycznie dobry pomysl z tymi owocami ;-)

też tak uważam , mój Kuba to go obgryza z każdej strony , kiedyś nawet pokazywałam foto ;-)

Załączniki

• P1040900.jpg
    P1040900.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 45
  • P1040904.jpg
    P1040904.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 38
klaudzia blw nie zawsze polega na tym zeby dac cały owoc:-D
wystarczy pokroic w mozliew kawałki:tak: chodzi o to zeby dziecko samo brało do rązki i do buzi...
ja jak małej cos daję to cały cza patrze jak je zeby za duzo ne wzięła:tak:mozesz np marcghew pokroic jak frytki i dac, czy jabłko w plastry :tak: albo dac różyczkę kalafioru tp

klaudzia nie obraź się ale ja w całości tak banana bym jeszcze nie dała:szok: a co jakby bmu sie więcej ugryzło??
a ty nie miałabyś miejsca w jego buzi zeby wsadzić palce w celu wyciągnięcia banana:szok:

nieee:no: ja bym sie tak bała,
kroje banana w paseczki, plasterki i kosteczki, mała je łapkami a duo tego w mędzy czasie daję jej łyżeczką
co do banana dla Pawelka tez dawalam i sie krztusil to to samo co ugryzie jabłka kaweałek i tez bedzie sie ksztusil albo wiekszy kawałek z obiadu ... np marchew ... trzeba miec na uwadze dziecko i nie zostawiac jak je sam banana chociazby .... Pawełek jak pisalam jadl i super se radzil ale pozneij juz sama dawalam widelcem bo po bananie ubrania sa strasznie ubrudzone ze szok ... :| :| wiec jabłko do rączki a banan widelcem podziobany :)

Mam nadzieję ze doceni mamusiny obiadek. Ja niestety nagotowałam się, serca włożyłam w zupkę co niemiara a Synek.....nie e, nie będę jadł mamusiu!
dzieki :))))
Mamusi obiadek o 13.30 byl dziwny (bo nie zmiksowany)o 14.30 był jednak pycha i wsunal wszystko 180ml i jeszcze bylo malo
Ale się mama cieszyła jak gwizdek jak sie nim zajadal
Jednak to moje dzieciatko wszystko wsuwa
Jak dajecie maluchom obiadki to jakos wydzielacie/ograniczacie porcje?
Tzn jak daje ze sloiczka to nie ma problemu, ale np dzis zrobilam Tomiemu sama obiadek, i tak "na oko" wyszlo mi jak dwa male sloiczki i pomyslalam, ze najwyzej nie zje i wywale(bo on zawsze zjada taki jeden sloik), a Tomi zjadl wszystko i jeszcze szybko musialam podawac ;) a po wszystkim dopił mlekiem, jak dla mnie szok, bo nigdy tyle nie zjadal :)
ja daje tyle ile chce, gorzej jak jest za malo to musze szybko podgrzewac, ale staram sie tez nie przesadzic, albo duzy słoik, albo dwa male. No a teraz zaczynamy sami robic to mysle ze jak bedzie mial dosc to przestanie jesc.
....
dziewczyny jak robicie kurczaczka dzieciom to jaka czesc kurczaczka dajecie? udko, piers? no i miksujecie na papke czy w malutkich kawaleczkach?
ja jeszcze kurczaka nie dawalam, nawet w sloiczku, ale mysle ze piers, choc ona sucha ale nie wiem ktora czesc oni pakuja do sloiczka. Ja na pierwsza zupke z indyla to zmiksowalam, ale nie na wiory ale tak cos posrodku

....Ja też nie wydzielam porcji, na razie Bartek zjada mniej więcej 180-190 ml mojego obiadku, a jak daję słoiczek to zjada cały ten większy, czyli 190 g

Ja dawałam na razie tylko indyka, robiłam tak, że dodawałam go do zupki i miksowałam na papkę
u nas tez poszlo 180ml maminiego obiadku, a jak sloiki to ten duzy, tez u nas indyk zmiksoany, ale nie na papke i dodałam troszke 1/2 łyeczki mleka modyfikowanego i jedno male jablko przetarte (wyczytalam to jablko w skladzie obiadkow w sloiczkach i sie sprawdzilo)
tadaaaaaam:) udalo nam sie przejsc z pepti 1 na normalny bebilon 2:) ciesze sie niezmiernie:D

GRATULACJE!!!!!!
to masz teraz klopot z glowy :-)
kazde nasze dzieciatko ma problem z czym innym :) ale ten juz za wami

reklama
co do banana dla Pawelka tez dawalam i sie krztusil to to samo co ugryzie jabłka kaweałek i tez bedzie sie ksztusil albo wiekszy kawałek z obiadu ... np marchew ... trzeba miec na uwadze dziecko i nie zostawiac jak je sam banana chociazby .... Pawełek jak pisalam jadl i super se radzil ale pozneij juz sama dawalam widelcem bo po bananie ubrania sa strasznie ubrudzone ze szok ... :| :| wiec jabłko do rączki a banan widelcem podziobany :)
to ja wiem , to też napisałam że ja kroję na "zjadliwe" kawałki:tak:i pilnuję małej
ale cały banan czy całe jabłko to nie są zjadliwe kawałki;-)

Do góry