reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze Przygotowania!!!

nie wkłady, a wkładki (pomotało mi się), ale to akurat różnicy nie robi;-) tutaj są te, które kupiłam, ale mają je też oczywiście inne firmy. to takie cieniutkie płatki materiału (nie wiem z czego, ale wyglądem przypominają powłokę na podpaskach - tych "nieplastikowych"), które zakłada się razem z pieluchą tetrową, a potem wyrzuca razem z zawartością (ponoć tak, żeby kupka nie zapaprała całej pieluchy i żeby dziecko mie miało całkiem mokro). jak się sprawdzą, zobaczymy. mam nadzieję, że choć troszkę zdadzą egzamin

reklama
A ja jestem załamana moją pierdołowatością. Miałam chrapkę na taki malusi składany wózek. Od dawna miałam upatrzony. Czekał sobie na mnie w sklepie. Zamówiłam tam pościel i stwierdziłam że kupię go jak będę ta pościel odbierać. Pościel przyszła a wózek sprzedany. :-( :-( :-( Drugiego nie będzie bo to kolekcja z zeszłego roku :-( :-( A z nowej kolekcji wózek drozszy o 150 zł.

Nie mogłam to babce powiedzieć żeby go dla mnie odłożyli???

efilo znam ten ból i to nie tylko w ciąży:-(
szopka też się nad taką zastanawiałam, ale kupiłam mimo wszystko rogala

Kachasek - zobaczymy jak się sprawdzi w praktyce z dzieckiem - jeśli będzie niedobra to poślę mężulka po inną, bo to ona mnie przekonał do zakupu.

Dziewczyny a czym planujecie okrywać maluszka tuż po urodzeniu w nocy? Kocyk, śpiworek, rożek czy jedynie grubsze ubranko i pieluszka jak będa ciepłe noce?

Szopka
a któż to wie?

Ja się nastawiam na rządy niuni w tym zakresie.:-D

Zakładam że na początek zwycięży rożek. Podobno dzieciaczki na początku wolą być w ciasnocie. Może mają aerofobię? :laugh2:

szczerze to sama nie wiem:confused: , mam kocyki (cieniutki i trochę grubszy) i rożek. pieluszki flanelowe też. ale pewnie w czercu będę się zastanawiać jak juz brzdąc będzie w domciu

reklama
Tak się zastanawiam, jak to jest z praniem dziecięcych gadżetów typu pościel, rożki, śpiworki, kocyki... może głupie pytanie ale czy zamierzacie je wcześniej uprać w dziecinnym płynie i prasować? :zawstydzona/y:
A co z pościelą z waszych łóżek i nocnymi koszulami - w końcu dzidzia na pewno często będzie się do nich przytulać więc chyba warto i te rzeczy wyprać przed jej przybyciem w łagodnym płynie?

Do góry