Dziewczyny czytałam w mądrych gazetach (twoje 9 miesięcy) że bezpieczne są leki homeopatyczne - są na różne dolegliwości, na ból gardła farmaceutka też dała mi homeo - homeogene 9 i mówiła że tylko ten tak zupełnie bezpieczny. Wiem jednak że nie wszyscy lekarze "wyznają te leki" ale popytajcie...może to jest jakaś alternatywa.
reklama
Dziewczyny wczoraj byłam u laryngologa ( jej mąż jest moim ginem) i niestety jestem w takim stanie,że niestety nie obyło się bez antybiotyku !!!Bardzo się boję o maleństwo ...ale lekarze zapewniali,że nie powinny one zaszkodzić "Kruszynce"... Zinat zapisali i paracetamol przeciwbólowo...krople do uszy i masć przeciwbólowa....dzięki nim troszkę pospałam dzisiaj w nocy !!!a teraz to szaleję ..mam okropne mdłości ...nic mi się nie chce się jeść !!!
PaulinaAnna
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Tak wlasnie czytam i wiem napewno ze co do lekow homeopatycznych to juz nie ma zadnej wiarygodnosci

bo dokladnie w te wakacje jakis "tam niemiec"odkryl ze one poprostu nie dzialaja.Nie bede rozpisywac bo nie pamietam nic dokladnie poza tym. Ja polecam swieze powietrze, relax, no i slaba kawcie z mleczkiem i cukrembaśka pisze:Dziewczyny czytałam w mądrych gazetach (twoje 9 miesięcy) że bezpieczne są leki homeopatyczne - są na różne dolegliwości, na ból gardła farmaceutka też dała mi homeo - homeogene 9 i mówiła że tylko ten tak zupełnie bezpieczny. Wiem jednak że nie wszyscy lekarze "wyznają te leki" ale popytajcie...może to jest jakaś alternatywa.
Jak nie działają to pół biedy - aby nie szkodziły
A może działają jak placebo - psychicznie wierzymy że pomogą i pomagają ;D Ja miałam parę razy zalecone przez lekarza takie na gardło i na chrypke (zdarzył mi się już bezgłos kiedyś ) i wydaje mi się że mi pomagały...ale to ja myślę że ze wszystkimi lekami jest różnie i lekarze różnie o nich mówią...
PaulinaAnna
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
"baska" bo to tak dzialalo, wierzyli ludzie i mieli pozytywny skutek......ja wole wierzyc w owoce i warzywa i wtedy na pewno bede dzialac :laugh: ..... Bo poco sie szpikowac proszkami, a do konca ciazy dalekooo.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
własnie - zapomniałam napisać- pytalam gin o farbowanie włoasów- i nie widzi przeciwskazan
- Powiedział,z e teraz sa takie łagodne farby, ze nie przenikają ..a ozatym tego nie robi się codziennie.no
wiec włosy będzie można sobie na swięta zrobic
...o ile tyle czasu wytrzymam..pasemka jakieś takie juz nie takie
w tesnias odradzał..
na rowerku stacjonarnym- jak najbardziej, oby nie za bardzo przemeczać organizm
o szynszyla zapytałam- ale powiedział - na badania- chyba zrozumial, ze już mam
no chyba tylko takie dodatkowe pytania miałam
Jutro idziemy na badanie krwi..
-boję sie;
(
w tesnias odradzał..
na rowerku stacjonarnym- jak najbardziej, oby nie za bardzo przemeczać organizm
o szynszyla zapytałam- ale powiedział - na badania- chyba zrozumial, ze już mam
no chyba tylko takie dodatkowe pytania miałam
Jutro idziemy na badanie krwi..
cześć Rusałko,
Czego się obawiasz jutro ma badaniach??Nie myśl negatywnie wszystko na pewno będzie dobrze...grunt to pozytywne nastawienie...a ja mam znowu kłopot moja córcia ma straszny suchy kaszel i nie może w nocy spać a nawet ma odruchy wymiotne (od 4 tyg się męczy) a lekarz na początku antybiotyk, póżniej syrop na alergię i koniec a ja nadal mam chorą córcię ..może znacie jakiś sprawdzony lek na suchy kaszelek?
Pozdrawiam
Czego się obawiasz jutro ma badaniach??Nie myśl negatywnie wszystko na pewno będzie dobrze...grunt to pozytywne nastawienie...a ja mam znowu kłopot moja córcia ma straszny suchy kaszel i nie może w nocy spać a nawet ma odruchy wymiotne (od 4 tyg się męczy) a lekarz na początku antybiotyk, póżniej syrop na alergię i koniec a ja nadal mam chorą córcię ..może znacie jakiś sprawdzony lek na suchy kaszelek?
Pozdrawiam
reklama
Nemezis
Fanka BB :)
Olu! Pewnie dostałaś coś z penicylin czy cefalosporyn! Nie martw się są bezpieczne w ciąży. Mnóstwo kobiet je bierze, w tym siostra mojego męża - i urodziła zdrowiutką córeczkę. Mają one kategorię B czyli nie uszkadzają płodu. Zdrowiej szybko!!!!
Podziel się: