Nemezis masz rację pozjadałam literki w nazwie tego badania...a co do płci to naprawdę fajnie by było jakby się nie pomylił co do płci mój doktorek, potwierdzi ma jeszcze 21-12 na wizycie mam nadzieję, że trafiliśmy w chłopca bo naprawdę się staraliśmy, aby go mieć hihihi...specjalne porady co do dietki, dnia poczęcia, kawka tuż przed, no i może przepis na chłopca się sprawdził hahaha 
reklama
Agatatje
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
hehe, podoba mi sie ten przepis Olu 
mnie sie tez dentysta spytal czy mam chlopca czy dziewczynke i jak powiedzialam, ze nie wiem, to stwierdzil, ze dzisiejsze kobiety w ogole nie maja intuicji

ja ide za dwa tygodnie dowiadywac sie o plec mojego skarbusia i tez mam nadzieje, ze sie doktor nie pomyli!
juz sie nie moge doczekac wizyty mimo ze mam duzo rzeczy do zrobienia akurat w tym samym terminie i z drugiej strony troche mnie przeraza, ze to juz za 2tyg!
mnie sie tez dentysta spytal czy mam chlopca czy dziewczynke i jak powiedzialam, ze nie wiem, to stwierdzil, ze dzisiejsze kobiety w ogole nie maja intuicji
ja ide za dwa tygodnie dowiadywac sie o plec mojego skarbusia i tez mam nadzieje, ze sie doktor nie pomyli!
juz sie nie moge doczekac wizyty mimo ze mam duzo rzeczy do zrobienia akurat w tym samym terminie i z drugiej strony troche mnie przeraza, ze to juz za 2tyg!
Agatatje
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
moj gin mowil, ze MOZE bedzie mogl mi powiedziec podczas tej wizyty 12.12
bardzo na to licze!!!
nie wiem na ile procent bedzie w stanie powiedziec, ale z tego co czytalam w 16tygodniu czesto da sie juz okreslic plec, im lepsze USG i im lepszy spec od USG tym lepiej oczywiscie......ale jak wiadomo zawsze sie zdarzaja bledy.Roznie sie te dzieciaki ustawiaja w brzuszku :laugh:
bardzo na to licze!!!
nie wiem na ile procent bedzie w stanie powiedziec, ale z tego co czytalam w 16tygodniu czesto da sie juz okreslic plec, im lepsze USG i im lepszy spec od USG tym lepiej oczywiscie......ale jak wiadomo zawsze sie zdarzaja bledy.Roznie sie te dzieciaki ustawiaja w brzuszku :laugh:
Widzę, ze nie tylk ja taka niecierpliwa
- juz tez chciałabym wiedziec Kogo pod sercem noszę
.w duchu myślimy z meżem, ze to dziewczynka
..ale nie nastawiam sie..a wizytę mam tez 12.12..i licze, ze moze ..mozę ..moja dzidzi uchyli rąbek tajemnicy

O
Oliwierek
Gość
Ja już miałczę, bo sie nie moge doczekać!!!!
Agatko, z tego co widzę po Twoim suwaczku to jedziemy na tym samym wózku. Moja ciąża jest młodsza od Twojej o 2 dni!!! Może urodzimy tego samego dnia.. :
Ja miałam termin z miesiączki wyliczony na 29.05, a z pierwszego usg wyszedł termin na 02.06. No i wtedy do Was czerwcówek przystałam. Na drugim usg wyszedł termin 27.05. więc bardziej pasuję do majówek, ale przyzwyczaiłam się do Was.
No cóż Agatko my obie tak troszkę odstajemy od czerwcówek. A który jest u Ciebie tydzień licząc od miesiączki?? U mnie się zaczyna co poniedziałek nowy i teraz mi wychodzi 15 tydzień. A usg kolejne dopiero w 20 tc. (początek stycznia) Jeszcze miesiąc muszę czekać na poznanie płci
CAŁY MIESIĄC!!! jak ja wytrzymam....
Agatko, z tego co widzę po Twoim suwaczku to jedziemy na tym samym wózku. Moja ciąża jest młodsza od Twojej o 2 dni!!! Może urodzimy tego samego dnia.. :
Ja miałam termin z miesiączki wyliczony na 29.05, a z pierwszego usg wyszedł termin na 02.06. No i wtedy do Was czerwcówek przystałam. Na drugim usg wyszedł termin 27.05. więc bardziej pasuję do majówek, ale przyzwyczaiłam się do Was.
No cóż Agatko my obie tak troszkę odstajemy od czerwcówek. A który jest u Ciebie tydzień licząc od miesiączki?? U mnie się zaczyna co poniedziałek nowy i teraz mi wychodzi 15 tydzień. A usg kolejne dopiero w 20 tc. (początek stycznia) Jeszcze miesiąc muszę czekać na poznanie płci
Oliwierek mój lekarz jak go poproszę to wykonuje mi USG ja po prostu tęsknię za widokiem mojego Okruszka...za każdymm razem jest inny, większy...więcej widać i to tak mnie rozczula...teraz popodglądam moją Kruszynkę 21-12 zobaczymy co pokaże????
O
Oliwierek
Gość
Olu, a czy częste usg nie jest szkodliwe dla malucha...pytam bo po prostu nie wiem. A tak w ogóle to ja jestem straszna ciapa. Mam super ginekologa, naprawde koleś jest super, no i wyrozumiały i delikatny, dowcipny i pomocny a nie jakiś gbur. A mi podczas tych kilku wizyt na których byłam nie przyszło do głowy, żeby zapytać czy może dać mi jakiś numer telefonu tak w razie czego, żeby przekonsultować się w razie nagłeego bólu itp. A on przyjmuje w kilku placówkach i co raz jest gdzie indziej więc w ten sposób trudno go złapać. No a ja ciapa nie pomyślałam wczeąśniej. Ale teraz ide na zwykłą wizyte 13.12 to już go zapytam. a płeć chce znać bo tak mi pasuje zeby to był Oliwierek. Z dziewczynki tez bede sie cieszyc i mocno kochac, ale coraz bardziej się boje, że jeśli powie mi na usg ze to dzziewuszka to będe czuła się tak jak by Oliwierek był i znikł...a to straszne. Mąż gada mi do brzucha tak jak by tam był synek, mama tez no i ja oczywiście.Więc jak się okaże że to dziewczynka to tak jakby Oliwierek odszedł a przyszła dziewczynka. No i będę za nim tesknic i sie głupio czuc, przynajmniej na poczatku...a może nie..
o rany ale ja mam dzis wene do pisania, co się dzieje ze mna dzis.... :
o rany ale ja mam dzis wene do pisania, co się dzieje ze mna dzis.... :
reklama
sumka
Mama czerwcowa'06 Mama na cały etat :)
Oliwierek ja miałam w pierwszej ciaży podobnie jak ty najpierw strasznie chciałam dziewczynkę, a tak ok 12 tc cała moja świadomość i podświadomość mówiła mi że to będzie chłopiec. Oczywiście wszyscy moi znajomi którzy widzieli mnie w ciaży mówili że brzuszek jak na dziewczynkę (wyglądałam okropnie) a ja dostawałam wtedy prawie szału. Od początku miałam wybrane imie, a dla dziewczynki nawet nie przeglądałam. Po nocach śniło mi się że rodzi mi się dziewczynka a ja jej nie kocham bo nie jest chłopcem. Koszmar. A jak na złość mój przewrotny Bartuś co wizyta układal się tak że ni w ząb nie można było zobać co się kryje między nóżkami. Zdemaskowal się dopiero w 28 tygodniu. Ale wtedy radości nie było końca zwłaszcza że dziadek miał same wnuczki. tak więc życzę wam wszystkim spełnienia marzeń. Sobie zresztą też. Bo ja straaaaaasznie chcę mieć dziewczynkę.