• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
No dobra. Ale kiedy ja mam mu to mleko dawać? On więcej jak 180 nie wypije. Jak się obudzi dostaje 180 z odrobinką kaszki. Później je kanapkę lub owoce z jogurtem. Potem zupkę, obiadek i na kolację kaszkę na mleku. Powinnam mu dawać tak jak dziś, po posiłkach?

Izabela, 5 posiłków: ok. 6 - mleko, ok. 9:30 - kanapka lub owoce z jogurtem, ok. 13 - zupka, ok. 16 - obiadek, 19 - kaszka.

To będę tak robić jak piszecie. Agulka, on kolację dostaje solidną, ale będę dawać do niej więcej mleka.

A ja jakos sobie zluzowalam z tym mlekiem. Daje zawsze rano i wieczorem 210 ml...i czasem jak daje na II sniadanko kasze to mleczna ale jak daje chlebek to nie dopajam mlekiem. I chyba wystarczy.

reklama
Maciuś rano dostaje 5 miarek i na wieczór w kaszce 3 miarki. 8 miarek to 240 ml, a nie 180;-). No i jak wychodzimy dostaje w drodze 5 miarek (zamiast obiadu), czyli 390 ml na dzień.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry