• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odżywianie naszych dzieci

Donkat, kuskus to tak naprawdę makaron, więc możesz podawać ze wszystkim. Dobrze komponuje się z różnymi sosami, mięsem, jest dobre do gulaszu, sałatek na zimno itp.

reklama
Ja daję do mięska jak muszę coś zrobić na bardzo szybko. Do zrobionego kuskusu dodaję troszkę masła i voila! Łukasz uwielbia, tylko sprzątania jest po tym trochę :baffled:

Donkat, kuskus to tak naprawdę makaron, więc możesz podawać ze wszystkim. Dobrze komponuje się z różnymi sosami, mięsem, jest dobre do gulaszu, sałatek na zimno itp.

Kuskus to chyba kasza a nie makaron:sorry2: ja lubie tradycyjnie czyli tabule
kuskus dużooo natki pietruszki pomidor troche cebuli ogórek sok z cytryny oliwa

a co do grzybów to ja nie daję z ww powodów

Mateusz nie lubi kuskusu. Za kaszką manną też nie przepada. Jeśli zagęszcze nią zupę lub podam w mleku to ok,al en agęsto z sokiem jest momentalnie wypluwana. Chyba nie lubi takich ziarenek,bo np. budyń, płatki owsiane lubi

Ada.ś raz jadł kuskus i nawet zjadł , ale to było ze 2-3 m-ce temu, teraz jestem pewna, że by nie tknął.
Mój mały obraził sie na jedzenie inne niz kanapki z wędlinką, wczoraj wieczorem zrobiłam mu płatki ryzowe na mleku z jabłkiem i cynamonem, nawet buzi nie otworzył a jak wcisnełam mu, żeby przynajmniej pospmakował co to to wypluwał.

:szok::szok::szok:tez myslaam, ze to bardziej kasza.
jescze nie gotowalam,a le mala uwielbia makarony, kasze tez lubi, wiec mama nadzieje ze i to polubi.

przez tydzien albo dluzej mleko jadla tylko przez sen, na trzezwo nie,a le juz wrocilo do normy:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry