• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odżywianie naszych dzieci

Ale Maciusiowi właśnie niesolone smakują :tak:Mi zresztą już też. Niedawno czytałam, że człowiek jest w stanie odzwyczaić się od solenia w miesiąc, od słodzenia w 3 miesiące i dopiero po takim czasie potrawy zaczynają smakować jak dawniej.

reklama
Wiesz co człowiek to historia i co człowiek to inne poczucie smaku : ) zazdroszcze że niesolone Ci smakują ja co prawda nie przesadam z solą, ale ta szczypta a nawet szczypteczka musi być. Natomisat nie słodze : ) już od kilku dobrych lat, ok 8 lat.

Ja dawałam nawet wczoraj były do obiadu. Daje jej żadko ale wiem że chętnie by jadła zawsze zamiast ziemniaków;-) tylko wiem że to nie do końca zdrow więc o takiej zamianie może zapomnieć:tak:

A moja Oliwka frytek nie chce nawet spróbować :no::no::no:chciałam jej dać,nawet nie chce dotknąć a jak weźmie to nimi rzuca :-D:-D:-D za to przepada za pizzą,oczywiście bardzo sporadycznie i to pare kęsów ale jak zobaczy pizze to od stołu nie odejdzie,w tedy do jedzenia nie trzeba ja namawiać :tak::tak::tak::tak:

Frytusie również już Kubusiowi dawałam i daje :tak: bo bardzo je lubi :laugh2: wręcz przepada!!! Może nie jest to podstawowy składnik diety, ale figuruje na którymś miejscu z kolei :-p

Ja dalam tylko raz jedyny, takie z piekarnika. Ale wiem ze pokusa jest silna wiec bede serwowac jak najrzadziej sie da by nie przyzyczil sie do prostego smaku - tuszczow trans:baffled:..no wybaczcie ale ja mam odchylki jak wiecie:-p

reklama
Ja dalam tylko raz jedyny, takie z piekarnika. Ale wiem ze pokusa jest silna wiec bede serwowac jak najrzadziej sie da by nie przyzyczil sie do prostego smaku - tuszczow trans:baffled:..no wybaczcie ale ja mam odchylki jak wiecie:-p
My też robimy w piekarniku ale wiem wiem to jednak frytki co prawda nie są często ale jak są to młody stoi tak długo przy piekarniku aż są gotowe i tylko nadaje "kitki kitki:sorry::rofl2:""jeść"

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry