Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
kiedys wynalazlam na allegro farmy co moga dzieci zjesc i nic im nie bedzie a my dzis idziemy malowac kreda na ulicy tzn. na parkingu zobaczymy co z tego bedzie
szymek tez lubi kolko graniaste i sam na koniec krzyczy bach ale lubi tez mam chusteczke .......i kolysze jak w reku krecac sie w koleczko ale nikomu nie oddaje
Kuba po kilkanaście razy dziennie przynosi znikopis i mówi "jeeeej"i wtedy trzeba mu namalować misia,a on go koloruje i zmazuje...i tak w kółko.No ewentualnie może być samochódJak coś innego chce,to mówi nieeee,nieeeee...
Bawimy sie też ostatnio w zabawę "Mam chusteczkę haftowaną",chodzimy w kółeczko i śpiewamy(tzn.ja,bo Kuba tylko je,je,je)
No właśnie, Rozalka, też myślałam o zakupie znikopisu
Oli ostatnio wymyśliła sobie nową zabawę: siedzi na podłodze, trzyma w dłoni klocek lub jakiś inny mały przedmiot, chowa go pod swoje udo i mówi: "nie ma", a potem wyciąga i mówi "jes" co pewnie oznacza "jest".
u nas od weekendu na topie są bańki mydlane, Hubek przynosi płyn mówi "bam bam" (tak mówi na piłeczkę, baloniki i teraz na bańki) i biegnie do drzwi, bo najbardziej lubi jak puszczamy je na dworze:-) i może patrzec na nie i biegać za nimi bez przerwy
no i w piaskownicy uwielbia siedzieć:-) i zbierać ślimaki
Poznawanie swojego ciała jest przyjemne i fascynujące. Zaczynamy od tego, że stajemy z dzieckiem przed dużym lustrem, dotykamy np. rączki dziecka i swojej; powtarzamy wielokrotnie: to jest ręka, to jest ręka Wojtusia, to jest ręka mamy. Oczywiście nie wprowadzamy wszystkich części ciała jednocześnie, bo nasz maluch by się pogubił, zaczynamy od dwóch, trzech i stopniowo dołączamy kolejne (np. szyja, kolano, łokieć) Możemy też urozmaicić naszą zabawę śpiewając poniższe piosenki i pokazując:
Ręce do machania
Nogi do skakania
Palce do liczenia
A zęby do mycia.
Głowa do kiwania
Uszy do słuchania
Oczy do mrugania
Usta do śpiewania. Pokaż Wojtek, gdzie masz oka,
Gdzie masz ucho, a gdzie nos.
Pokaż rękę, pokaż nogę,
Gdzie na głowie rośnie włos.
Daj mi rękę, tupnij nogą,
Kiwnij głową - tak i nie.
Klaśnij w ręce, hop do góry,
Razem pobawimy się.
Gdy nie masz w domu modeliny lub plasteliny, a maleństwo spragnione jest lepienia czytaj dalej!
Potrzebne będą Ci:
- 4 filiżanki mąki,
- 1 filiżanka soli,
- 1 i 3/4 filiżanki ciepłej wody.
Wszystkie składniki dobrze wymieszaj na jednolitą masę. To wszystko. Lepcie do woli rozmaite formy i kształty a jeśli chcecie je zachować na lata, upieczcie wasze wytwory w piekarniku rozgrzanym do 220 °C, aż stwardnieją.