reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Porady na CITO!

reklama
Mój młody ulewa praktycznie po każdym piciu. Nie daję mu żadnych specyfików. Dokarmiam młodych mm, ale myślę że to nie ma nic wspólnego z tym, bo przed podawaniem mm też ulewał.

małgorzatka czyli jak przestanę dawać to powinno sie unormować??

Ja miałam dokładnie tak samo z tutejszymi kroplami na gazy:baffled: miałam podawać to przed każdym karmieniem i za każdym razem mała mi wszystko zwracała, a ulewać potrafiła dwie godziny po karmieniu, takim gęstym płynem jak te krople. Odstawiłam je i się w miarę unormowało, choć Laura od samego początku ulewa. Ale po tych kroplach to była masakra.

Undomiel jak chlusta to wymiotuje. Wtedy trzeba dać cyca bo pusty żołądek

Dzięki za odpowiedzi!!! :*

No w sumie była różnica, bo za pierwszym razem to na odbiciu mu trochę się wylalo, a potem to był ewidentny chusty.

Ja bym z chęcią dała cyca, ale boję się że drugi się rozkrwawi. A tego krwawego to nie wolno dawać?

Była u mnie laktatorka i jest ok ze ssaniem, nauczyła mnie spod pachy.

Też tak mialyscie, że podczas nawalu albo zmiany ze smolki w kupę było mnóstwo.kup? U nas dziś 10!!!

Na początku maluchy robiły mnóstwo kup. Teraz co drugi dzień.

Dziewczyny czy w czasie karmienia piersią można stosować maści na opryszczkę ust? Wyszło mi to cholerstwo. A całą ciążę miałam spokój.

reklama
Darunia mi gin powiedział, że w ciąży można (miałam w I trymestrze), zakładam, że w czasie karmienia pewnie też. 100% nie mam, więc pewnie dla potwierdzenia postarałabym się skonsultować z lekarzem, albo przynajmniej z farmaceutą jak nie masz możliwości.

A i ja używałam w sumie Sonolu, bo on ma tylko albo aż mentol i kwas salicylowy, bez leków przeciwwirusowych. Jak coś polecam, ładnie wysusza, to i szybciej się goi.
I czytałam, że trzeba uważać na dzieci i obserwować czy zima się na piersi nie przeniosła. Nawet nie wiedziałam, że może, ale widać może.

Ostatnia edycja:
Do góry