• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Remonty i urządzanie wnętrz

reklama
Dita, a czemu matowego nie? Mi się wydaje że matowy lepszy bo nie matowieje jak błyszczący ale pewnie czegoś nie uwzględniłam ;-)

Mi się podobają blaty kronopol Juta, tylko jakoś fak nie pasują mi do kuchni. Jeszcze jak co do czego to przejrzymy bardziej te wzory.

Ja kocham wykładziny i dywany, dla mnie te deski i kafle to straszne takie twarde. Panele u nas odpadają, bo Darek się na nich nie wiem dlaczego buja. No ale ten ma jakiś wrodzony zmysł sejsmiczny. Oczywiście ja się nie bujam. :sorry:

A my mamy parkiet bukowy, swojski ;-)

Ja mam matowy (bo jak kupowaliśmy to mówili sprzedawcy że praktyczniejszy - nie będzie widać zadrapań itp) moja mama ma błyszczący. Nic nie widać, żadnych zadrapań, nie matowieje a podoba mi się o wiele bardziej. W ogóle lubię błyszczące rzeczy, sprawiają wrażenie czystszych niż są;-)

reklama
chce podtrzymac :-D

lucky - ja mysle, ze najfajniej by bylo z drewnem polaczyc jasnym, np cos a la jesion/wiaz/grab, albo takim, jak pokazala kamila (nam tez sie bardzo podoba, ale odkad decyzja na bambus, to nie pasuje i mamy mega klopot z blatem). mozna tez ze srebrem, ale to niepraktyczne i takie szpitalne wlasnie, choc swoj urok ma, jak kto lubi.
ja uwielbiam polaczenie wanilia (ew.biale, jak u nas pewnie beda) z drewnem, tak bedzie i w naszym nowym m :-)

kasia, mi sie tez buk podoba, ale troszke jak na mnie za 'rozowy'. jakies mam takie kolorystyczne schizy ;-)
w ogole lubie klasyki, chcialam teraz jakis klepkowy jesion/wiaz/grab wlasnie, ale jakos nie moglam nic ladnego dostac.

u nas pewnie bambino zostanie, ale chociaz nie dotarlismy do straszyna, to zadzwonilam i tez go maja (NA STANIE O DZIWO!!), z wymiarow na to samo, cena podobna - 7zl drozej tylko, no ale to DLH, wiec moze cos lepsiejsze sa niz w markecie.. ale kij wie, jak pojedziemy, to sie dowiemy :-)

pojawila sie opcja podlog nielakierowanych, a - OLEJOWANYCH. pierwsze slysze. co wy na to? zamiast lakieru sie je 'naoliwia', jako impregnat ;-) i potem dwa razy w roku trzeba wetrzec cienka warstwe oleju. dla mnie supernowosc, swietny efekt w sensie empirycznym ;-) swietne w dotyku, takie bardziej naturalne, cieplejsze, fajna faktura deski wiejskiej :-) i bambino tez tak mozna dostac, doplata 50zl (ale cena praktycznie nie gra roli w tym wypadku akurat).
boje sie tylko, ze sie szybciej zabrudza (brud sie wetrze)..
jakosciowo rewelacyjna firma ponoc. sama nie wiem.

Roni, cyganicho, ty juz nie cygan i wklejaj fotencje swojego Raiku :-)
a ten salon z podlogami top meble jest naprzeciwko politechniki? to tam, gdzie wszystkie meblowe sa?
to pojedziem :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry