• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Remonty i urządzanie wnętrz

zreszta - dzisiaj dobry dzien, zamowilismy juz kafelki do lazienki, drzwi mozemy w srode zamawiac (bo jeszcze cene jutro poznal :rolleyes:) i beda za 3,5 tygodnia w takim ksztalcie i kolorze, jak chcemy, ogolnie - cud, miod i orzeszki :-)
nawet juz kolorki wstepnie wybralam ;-) taki slicznie cieplobezowy do salonu i jasnocytrynkowy, oraz jasniutki groszkowy do sypialni (jedna sciana bedzie groszkowa).

a co do wykladzin - ja z kolei nie wyobrazam juz sobie Fiolka na kafelkach i panelach, wole, zeby maluchy hasaly teraz po miekkim, a ja chcialabym miec cieplutko pod stopami, jak bede wstawac w nocy, a nie byc skazana na szukanie po nocy kapci, ktore zawedrowaly pod lozko, albo na skarpety :sorry:
kiedys nie lubilam wykladzin, ale polubilam juz mysl o nich baaaardzo :-)

reklama
Patrycja - oliwienie jest super:tak: o ile parkiet jest idealnie równy, nie ma drzazg, przerw i nigdzie ci nic nie odstaje:nerd:
a ponieważ większość parkietów w Polsce jest nierówna, to niestety trzeba wyrównać poziom /cyklinowanie/, no a potem to już możesz jak chcesz... lakierować? albo woskować:-D

Ja w końcu lakieruję, bo jednak polakierujesz i masz luz - nic nie trzeba raz na pół roku robić (a potem odsuwaj te szafy łożka brrr). Też myślałam o olejowaniu, ale jakoś odpadło...
A buk wcale nie jest różowy - tak się w sklepie wydaje jak leży przy sośnie,ale na podłodze wcale. My właśnie mamy u teściów bukowy parkiet i stąd u nas...

Luckymama - blat Juta proponuję - bez albo brąż (oba są jasne i nie aspirują do bycia drewno lub marmuropodobnymi).

Aenye - a jakie macie kafelki? Jak będziecie odbierać zwróćcie uwagę na odcień i rozmiar (my odcień mieliśmy ten sam - za to rozmiary w jednej partii cztery... żenada)

kafelki mamy juz sprawdzone - do lazienki. tubadzin. bylismy i jestesmy megazadowoleni :-)
na balkon wzielismy swietne, rudobrazowe z paradyza. sie zobaczy :-)

lucky
- ja mowilam o prawdziwym drewnianym, wlasnie w ikei sa np.
sliczne :-) chyba 150/200zl (zalezy od rodzaju i dlugosci).
ja bym brala, gdyby nie to, ze u nas bysmy musieli docinac. musimy znalezc gdzie indziej dlugi jakis.

laski, gdzie maja ladne blaty???? duzy wybor???

O dziękuję za odpowiedzi:happy:
Myślałam o prawdziwym drewnie własnie aenye, albo wręcz odwrotnie o kamiennym blacie. Bardzo mi sie takie podobają i sa mega trwałe:-)
Kasiu musze poszukać tej Juty by wiedzieć o czym mówisz;-)

Juta to okleina o tak wygląda, na żywo jaśniej, są różne kolory, jak chcesz kamienny to raczej nie ;-)...

Ja jestem fanką blatów okleinowanych - co by nie mówić jednak fajniejsze w użytkowaniu - gadałam z panem od sprzedawania kamiennych i "gorącego lepiej nie stawać, na środki czystości to trzeba uważać, kwaśne od razu zetrzeć bo będzie plama" nie, nie dla mnie...:no:

My chcielismy w Ikei ale nam nie pasowały kolorem na maksa. Ja nie lubię takich drewnopodobnych wzorów tej okleiny, że wygląda jak parkiet, już od biedy nawet bym to przełknęła ale kolor nam do szafek nie pasował żaden jak przyłożyliśmy.
Darek wczoraj cały dzień wydzwaniał po firmach kuchniowo-meblowo-blatowych i nikt nie chce nam tego blatu robić :wściekła/y: Jedna baba powiedziała, że mieszka w sumie blisko to ewentualnie może przyjdzie nam coś zmierzyć...:dry:

Aenye - a jakie wzory/kolory? :confused: Co do blatów, to Kasia dawała linka do dystrybutora, Gdańsk na Kościuszki :tak:

wklejcie jeszcze raz, pliz, bo przegspilam!
no wlasnie nie wiem, co, chcialabym cos drewno/a la dreno, byle ladne. i musi do zoltka bambino pasowac.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry