• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Remonty i urządzanie wnętrz

reklama
Kasia - u nas w Ś-cy jest hurtownia i tam kupujesz blat 3 mb w cenie 160 zł i tną ci jak chcesz+ laminat 8 zł/mb
a ten to jest firma Kronopol, fronty też:tak:
fronty - normalna płyta melaminowa 18mm grubości i kupujesz całą "płachtę" 2,5mx2,9 m i tną ci jak chcesz wg wymiarów /ja pamiętam np. wymiar 396mmx696mm i takie podobne; dlatego u nas tak idealnie pasują/ i laminują to za 5 zł/mb
czyli za blaty i fronty wyszło nam z robocizną coś koło 800 zł:-D
chyba droższe były uchwyty;-):-)
i te zawiasy na klik w Ikei coś 20 zł/2 szt. a tutaj 4 zł/szt.

A ja teraz chcę urządzić sypialenkę i mam całe 2,5mx3m

kamilko, u nas kolor wenge w kuchni, muczas ciemny, do tego mamy jaskrawopomaranczowa kuchnie, ciemnobrazowe kafelki nad blatem, jasny blat, jasny stol, jasna podloga, halogeny, mocne swiatlo i kuchnia jest bardzo jasna, ciepla, sloneczna (bo mamy okno balkonowe na jednej scianie) i przestronna (o ile to mozliwe na 12m). uwielbiam te kuchnie :-)

ale teraz robie jasna, moze nawet i biala, bo mam ja w salonie na jednej scianie i wszystko ma byc jasne, zeby bylo przestronnie i slonecznie :-)
nie bedzie zadnych ciemnych elementow :cool:
jasna podloga, jasne sciany (bez lub jasnokawowy), skorzana/skajowa jasnobezowa narozna kanapa (szukam i nie moge znalezc), duzo swiatla (osobno w czesci kuchennej, osobno w pokojowej).

w ogole wszystko tym razem bedzie jasne :-)

ale w sumie nad kolorami nie mysle jeszcze, jakos nie mam weny jak z tym mieszkaniem, nie chce juz szalec (choc nadal mi sie podobaja)
u dzieci bedzie kolorowo za to :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry