reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

Kaka - napisz jak ten gryzak dziąsadełko jak dojdzie
Z Lidla chyba mała paczka 7zł (tam jest 16... chyba) - poprosiłam kolezankę, zeby mi kupiła.

Bella happy sztywne rzeczywiście (ale niedrogo wyszly, bo 64szt. za 30zł), wolę Pampersy. Biedronki poszukam i kupię Dada jeszcze, ale nie wiem gdzie jest najbliżej. Koleżanka chwaliła sobie z Rossmana, a teraz kupiła stad Pieluchy i pieluszki jednorazowe od 36gr z transportem gratis i tez mówi, ze ok (testowałam jedną, tylko nie ma takiego żelowego wkładu, jest miękka w miarę i nie ceratowa).

Test widziałam - sama wklejałam linka gdzies na forum.

reklama
Dorotka - to czekamy na zdjęcia (ja wrzuciłam kilka dzisiejszych Mariki)

kurcze chcę kupić pieluchy i myślę o jakiś tańszych... bo kasy mało... nie wiem, czy już gdzies pisałyście o tym, ale poczytalam na forach i dziewczyny polecają:
- Cien z Lidla (albo jakies inne)
- DaDa z Biedronki
- Auchan - produkowane przez firmę Hygenika
- bambi plus
- Rossman
- Tesco fioletowe

Używałyście jakiś z tych powyżej, polecacie? Są tańsze niż pampersy??? U nas duża paka 3 Pamersow 50zł.

Znalazlam fajny artykuł: Test i przegląd pieluszek

ja próbowałam haggisów bo tańsze od pamków ale dwa razy szybciej mi się skończyły i w sumie wyszło drożej :baffled:
poza tym za każym razem ciuszki wilgotne :-(
a Pampki z pomocji nie wychodzą tak drogo.
A jak często zminiacie pieluszki?
bo mi schodzi tak 5 szt. dziennie...
A pupa nigdy mokra...

Acha! zważyłam pamka po nocy: 400g!!!
szok:szok:

ja próbowałam haggisów bo tańsze od pamków ale dwa razy szybciej mi się skończyły i w sumie wyszło drożej :baffled:

Ja od początku używam Haggisów- jestem z nich bardzo zadowolona :-) Dziennie średnio uzywamy ok. 6- w tym 1 zmieniam w nocy, bo niestety raz zdzrzyło się, że Adaś się w nocy przesikał, jak był 1 pieluszce. Może papek by wytrzymał cała noc, ale i tak zostajemy przy Huggisach.

My jesteśmy na 3 rozmiarze, ale chyba za tyd-1,5 przeprowadzimy się na rozmiar 4. A wy?

Ja od początku używam Haggisów- jestem z nich bardzo zadowolona :-) Dziennie średnio uzywamy ok. 6- w tym 1 zmieniam w nocy, bo niestety raz zdzrzyło się, że Adaś się w nocy przesikał, jak był 1 pieluszce. Może papek by wytrzymał cała noc, ale i tak zostajemy przy Huggisach.

My jesteśmy na 3 rozmiarze, ale chyba za tyd-1,5 przeprowadzimy się na rozmiar 4. A wy?

Ja jeszcze dwójeczki wykańczam, ale następna paczka już na pewno będzie 3.

reklama
Do góry