reklama

Rozwój naszych dzieci

Hruda, nie martwię się aż tak. Maciuś rozwija się zgodnie z książką "Pierwszy rok życia dziecka", więc jestem zadowolona. Za to ostatnio strasznie się rozgadał:tak::-D

reklama
oj przestancie z tymi zebami bo oszaleje:-):wściekła/y::-):wściekła/y::-):wściekła/y:
Ale za to moj smykens nauczyl sie juz obracac z brzuszka na plecy..i zaczelo sie turlanie. A miekka i bezpieczna mata ma swoje ograniecznia...tak wiec musze nieustannie na niego patrzec! Normalnie Rolling Stasiens!!!!:-):happy2:

Córeczka mojej znajomej, która w marcu skończy roczek nie ma jeszcze ani jednego ząbka, więc luzik dziewczyny, na każdego przyjdzie pora:tak:

Córeczka mojej znajomej, która w marcu skończy roczek nie ma jeszcze ani jednego ząbka, więc luzik dziewczyny, na każdego przyjdzie pora:tak:
ja moge czekac nawet 2 lata bo to nie ejst sprawa ambicji. Chcialabym aby w koncu jakis zębol wylazl a moj artsyta przestal byc taaaaki marudny i placzliwy...zeby przestalo go bolec w koncu.

Hruda-w ostateczności, jak już widzisz, że Stasia bardzo boli to zapakuj mu czopka, np. efferalgan dla niemowląt. Ostatnio właśnie oglądałam program na tvn style i pediatra mówił, że te wszystkie żele nie za bardzo pomagają, nalezałoby je mocno wcierać w dziąsełka żeby choć trochę się wchłonęły. W razie draki polecał właśnie czopki.

Jutro Hanifka konczy pol roczku...6 miesiecy tak szybko minelo...jak z bata strzelil...podsumowanie umiejetnosci Hanife
CO JUZ POTRAFIE:
* chwytam przedmioty całą dłonią i w większości przemieszczam je w kierunku ust
* potrafie przełożyć przedmiot z jednej rączki do drugiej, a gdy w pobliżu znajdzie się coś atrakcyjniejszego bez wahania sięgam po to upuszczając dotychczas trzymany przedmiot
* odkrywam pomalu swoje ciało, łapie swoje stópki
* przewracanie się na pleckow na brzuszek i odwrotnie to już nie jest dla mnie problem
* schylam się i przekręcam swobodnie na różne strony, bez problemu przekręcam również głowę
* siedze z podparciem, siadanie jest dla mnie bardzo atrakcyjne - lepiej widze otaczający mnie świat
* gaworze, wydaje dźwięki sylabowe
* dobrze jem z łyżeczki
* otwieram buzke na widok jedzenia
* odróżniam osoby obce od znanych
* oglądam się w lustrze, wyciągam rękę do odbicia
* ulubiona zabawa, na ktora reaguje radosnym okrzykiem jest zabawa w "a ku-ku"
* podciągana do siedzenia, mocno trzymam chwytającego za palce i przyciągam brodę do klatki piersiowej
* wyzynajace zabki nie daja o sobie zapomniec, dziaselka swedza, wszystko co znajdziesie w raczce laduje w mojej buzce
* produkuje sline na skale swiatowa
* bawie sie smoczusiem wyjmuje i wkladam go do buzki, przekladam go z raczki do raczki
* odwracam glowke w kierunku zrodla dzwieku
* odpowiadam dwiekiem i smiechem gdy sie do mnie przemawia
MOJE WYMIARY:
Waze ok 8000 g....
Mierze 67 cm...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry