reklama

Rozwój naszych dzieci

reklama
Gratulacje dla Adasia:-):-):-)

A z tym że oczy musisz mieć teraz wszędzie to racja ja coś o tym wiem bo Mati raczkuje już od 2 tyg. i potrafi wejść w każdy kąt to kwiatek przewróci , to wode od psa wyleje ,to weżmie se gazety z pólki z pod stolu i cale je pomiętoli ,potarga i posmakuje czy dobre... Tak to juz jest z tymi racxzkującymi brzdącami. jak to się mówi trzeba by bylo mieć oczy w dupie:-D:-D:-D

A tak wogóle to każdy nawet najmniejszy postęp a cieszy jak niewiadomo co.

Ale zdolniachy te wasze chlopaki! Matys nic z tych sztuczek jeszcze nie potrafi. Nawet nie siedzi:sorry2: Ale co tam,wszystko w swoim czasie. Każdy maluch rozwija się w swoim tempie.

ADAS KUBUS GRATULUJE
jestem pelna podziwu jakie zdolne sa wasze ma
:-)luchy
moja Julia to tak jak już pisałam dopiero opanowała obroty z plecków na brzuszek- w drogę powrotną jeszcze nie potrafi:-( o samodzielnym siedzeniu nie ma mowy a co dopiero o raczkowaniu czy staniu w łóżeczku....
wiem że każde dziecko rozwija się indywidualnie więc się nie martwię ale mam do Was prośbę jeśli wykonujecie jakieś ćwiczenia ze swoimi maluchami to proszę napiszcie jakie:tak:

Asiu i to jest wspaniałe, że Twoja Julia się obraca :-) i ogromnie jej tego gratuluję!!!!

A jeśli chodzi o ćwiczenia to wg mnie najlepszymi ćwiczeniami jest zabawa z dzieckiem :tak: np na podłodze zachęcając je do zabawy "marchewką" czytaj zabawką ;-)

Tu na BabyBoom są opisane i pokazane ćwiczenia dla dzieci w różnym wieku :-)

A tak poza tym to wszystko we własnym tempie. Julia będzie się rozwijać tak jak powinna i nie ma co poganiać :) ale bardzo dobrze Cię rozumiem, ze jako wspaniała mamusia chcesz jej pomóc w rozwoju.

reklama
asiek my specjalnych cwiczeń nie robiliśmy, aby cokolwiek przyspieszyc. Jak i z pierwszym, tak i z drugim dzieckiem u mnie najważniejsze było aby maluch był na brzuszku, wokół niego zabawki, najlepiej na podłodze. Kiedy sam chciał jakąś zabawkę, musiał się trochę wysilic by ją dosięgnąc i tyle. Tak jak mówi Kasia ciągła zabawa to cwiczenia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry