reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

USG naszych malenstw

Ok Mada, dzieki, dobrze wiedziec! Powiedz mi jeszcze - plytke oni daja, nie musze brac swojej??

reklama
A tak w ogole to dlugo czekalas na pania dr? Bo babka w rejestracji powiedziala mi, ze dr Wloch moze miec nawet do 2 godz. poslizgu.

Witajcie w ten słoneczny poranek!
Sandra , to jest tak żt my chyba mieliśmy szczęściealbo Panie z recepcji przesadza, my czekaliśmy 30 min. poczym rozmowa z Pania dr , dłuuuugie badanie, i znowu rozmowa.
Płytki nie dajesz swojej, muwisz tylko pani dr żeby włączyła nagrywanie bo chcesz później płytkę, potwierdzasz to jeszcze raz u pani w recepcji jak płacisz rachuneczek, płytke odbieras do tygodnia czasu i płacisz przy odbiorze, nie musisz odbierać osobiście , zwłaszcza ze ty za blisko do Katowic nie masz, odbiera ktoś kto tam pracuje lub jest częściej.
Nie wiem kiedy powinaś powiedziec o głosie , chyba już dr Włoch a później jeszcze raz Pani z recepcji żeby zaznaczyła może lub coś takiego.
Ale oglądanie własnego dziecka w zaciszu domowym jak jeszcze wierci się w brzuchu ::) ;D coś niesamowitego !!!,polecam wszystkim, leczy każdego "doła" ;D

Dzieki Mada za info. Pani w rejestracji kazala mi zadzwonic ok. 17:00 (wizyte mam na 18) - powiedziala, ze powie mi wowczas czy mam przyjechac na 18-ta czy troszke pozniej - zebym nie musiala czekac w poczekalni. A Ty bylas u dr Wloch na Opolskiej? Ile w sumie czasu trwalo badanie+rozmowy?
Strasznie mi sie wszystko nalozylo w tym tygodniu. We wtorek wieczorem to badanie, no i zaraz po musze pedzic do domu, bo w srode mam obrone.
W ktorym tyg. ciazy bylas u Niej?
O tym glosie bede pamietac, zeby powiedziec.
Wierze, ze taka plytka z filmikiem z wlasnym maluszkiemw roli glownej jest niezastapiona :) Pewnie bedzie na honorowym miejscu w mojej malej 'filmotece' :)
A Ty bylas u dr Wloch, bo tak doradzil Ci lekarz prowadzacy czy ot tak od siebie? :)
Pozdrawiam serdecznie!

Tak ja byłam na Opolskiej
W 24 tyg. ciąży i to mój prowadzący dał mi namiary bo strasznie mu marudziłam i schizowałam no i brał pod uwagę to że bardzo się bałam bo w 1 miesiącu (nie wiedziałam o ciąży) paliłam, badanie mogłam zrobić a nie musiałm, raczej zrobiłam dla swojego spokoju.
A wizyta to
ok. 5-10 min. rozmowy wstępnej
ok.20 min. badanie
ok.10-15 min. rozmowa końcowa
Wydaje mi się że im późniejsza pora dnia tym pani doktor ma większy poślizg, My byliśmy umówieni na 14 może dlatego takie małe miała opóźnienie.
Ale Sandra, wykorzystaj to że jesteś u dobrego specjalisty i podczas badania pytaj nawet o najbardziej błache rzeczy, 20 min. to jednak dużo i wiele można się dowiedzieć.
Moim najczęstszym pytaniem było: np. jeżeli Pani dr mówiła że aorta taka i taka to moje pytanie : a czy taka ma być? czy mogło by być lepiej? itp. i tak za każdym razem przy oglądaniu każdego narządu ::) ale wyszłam bardzo uspokojona i szczęśliwa że wszystko jest w najlepszym porządku ;D
Miłych wrażeń życzę ale to chyba zbędne życzenia bo takich wrażeń nie ma się na codzień ;D

Dzieki Mada. To teraz wiem juz wszystko! :)
Ja bede u niej troche pozniej - tzn. w pozniejszej ciazy, bo jak sie umawialam 3 tyg. temu to byl najwczesniejszy termin.
Troszke sie denerwuje, ale wiem, ze nie ma innej mozliwosci i musi byc wszystko w porzadeczku! :)

Sandra też się bałam i to koszmarnie, nie spałam w nocy przed badaniem wogóle ::) bo wiedziałam że to nie jest zwykłe usg .
Acha! filmik czarnobiały , wogóle na badaniu tez wszystko czarno-białe i zdjęcia też, bo nie ma nic z 4D, ja myślałam że chociaż zdjęcia będa a tu nic ale Pani doktor wytłumaczyła mi że ta sepia to bardziej bajer dla rodziców bo jej lepiej jest badać w cz-b,a co ma zobaczyc to zobaczy i tak i tak.
Nie przejmuj sie za bardzo, szkoda zdrowia , przecieżbędzie wszystko dobrze! zobaczysz ;D

A zdjecia jakies dostalas? Czy tylko filmik?
Sorry Mada za te wszystkie pytania :) no i dzieki za wszelkie info.

reklama
Dostałam 4 zdjęcia i mówiłam kiedy ma zrobić, czyli np. jak zobaczyłam jak mała ssie kciuka to mówiłamże takie zdjęcie chce i wtedy ona robiła, nie wiem czy robi więcej czy akurat mi 4 tylko dzłą, najlepiej jak spytasz, mi najbardziej zależałon buzi, ale mam tez zdjęcie stópki i jest przesłodkie :laugh:
A za ifo ależ prosze bardzo , pytaj ile chcesz :)

Do góry