reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

USG naszych malenstw

reklama
Byłam dziś na badaniach w szpitalu. Widziałam moje dziecię na takim wieeeelkim ekranie :) Główka, rączki, nózie, wszystkie kości kręgosłupa można było policzyć ;) Niestety, nie udało się zrobić zdjęcia, bo... moje dziecko jest takie niekonwencjonalne, wybrało sobie taką pozycję, że pani doktor sporo musiała się kulką najeździć aby je dobrze pomierzyć :D Na większości usg, które widzę, dzieci się układają tak, jakby były kołysane w poziomie na rękach. A ja mam "odwyrtka" ;D Moje dziecię ułozyło się idealnie odwrotnie. Znaczy: twarzą w dół, kręgosłup na górze, nózie podkurczone, rączki wywalone do tyłu. Wyglądało to na jakiś muzułmański ukłon tyle, że z rękami zamiast do przodu to do tyłu. Ja nie rozumiem, jak taka pozycja może być wygodna??
w każym bądź razie nawet twarzy matce pokazać nie chciało i zdjęcia nie mam :( Może następnym razem zrobi matce przyjemność i da się sfotografować jak człowiek :)

Dziendobry wszystkim , po wczorajszym usg jestem jeszcze bardziej zwariowana na punkcie mojego dziecka ;D ( zdjatka w niedlugim czasie ) malenstwo jest zdrowe , prawidlowo sie rozwija itd. nie moglam sie napatrzec jak sie rusza , a naprawde wariuje tylko szkoda ze mamusia nic jeszcze nie czuje , machalo raczkami i nozkami , moj gin mowil ze sie chyba troszke wtiutnia , ze go tak ruszaja i podgladaja , przykladalo sobie raczke do buziunki , piekny widok , moj G. siedzial jak zaczarowany i tylko sie usmiechal widac bylo ze jest z siebie dumny ;D natomiast nie udalo sie nam zobaczyc plci , staralismy sie ale malenstwo nie chcialo rozstawic nozek co jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu ze to dziewuszka ;D

Hehe, no pieknie :)

Jezu, dziewczyny, ja juz piatku nie moge sie doczekac, zaraz kota dostane jak czytam co piszecie :)

karoo wiem co czujesz ;D bo ja kota dostawalam jeszcze wczoraj w poczekalni zaraz zanim weszlam do gabinetu ;D wytrzymasz zobaczysz i koniecznie zdaj relacje co i jak ;D

Dziewczyny, tak bardzo sie ciesze z Wami. Gadalam z mezem. Chyba ide wkrotce na usg. Mam pewne obawy zwiazane z ta ciaza, jakas panika we mnie sie dzieje. A moj gin teraz przewiduje usg w 20-22tc.

wlasnie joas , chyba oprocz tego usg teraz , w 22 zrobimy to usg tak zwane polowkowe gdzie bedzie widac wszystkie nazady itd.
moj G. kochany mowi , ze to za duzo usg w miesiacu ale bede twarda , lekarz radzi by to zrobic na takim specjalnym wypasionym , gdzie wszystko bedzie superancko widac i moze wkoncu dowiem sie czy to chlopaczek czy dziewuszka
a ty kochana zadnych obaw miec nie powinnas , napewno dzidziol jest zdrowy !!!! ;)

Silunia - gratulacje!! ;D
Ja dziś mam USG o 20.00 i w nocy spać nie mogłam z ekscytacji, ale też z nerwów troszkę....

Joaś - na pewno wszystko jest dobrze, ale rozumiem, że się denerwujesz, więc idź na to USG, będziesz od razu spokojniejsza. Ściskam mocno :)

silunia dawaj zdjęcia :)

Joaś nie denerwuj się, dzidzia na pewno zdrowa

dominique, karoo - jeszcze troche cierpliwości, choć wiem, że to trudne :)

reklama
Leyna tobie tez gratulacje i nie powinnas sie martwic tym wypisem , napewno wszystko jest ok , a najwazniejsze ze widzialas dzidzie ,

dominique wiem ze cie roznosi , ale pomysl ze jeszcze tylko pare godzin i juz !!!

zdjatka przeslalm karoo , bo ja beztalencie , moze jak bedzie miala chwilke to wstawi

DZIEWCZYNY !!! wlasnie zauwazylam weszlismy w piaty miesiac ;D boze jak to szybko zlecialo ;D

Do góry