• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
Właśnie wróciłyśmy ze spacerku

Aga23 budyń robiłam na mleku Zuzi, jeszcze się boje na zwykłym.

Zuzka pije mleczko z 4, 5 razy ale na raz przypada jej 100 ml, czyli w normie:-)

A zuzka dzisiaj koszmarna, idą 2 na dole , już je widać i dałam jej troszkę syropku i jest juz lepiej

pogoda się psuje buh

Mój Mati je 4 butle dziennie, owocki i obiadek. Butle są o godzinach: 6 - bardzo mało ok 100 ml, 09:30 - 200 ml, 13:30 - 200 ml i po kąpieli 220 ml.
Chyba powinnyśmy zmienić watek jesli chodzi o to jedzenie :)

Tysiolek, gratuluję kolejnego maluszka w rodzinie :-)

Malwina, na pewno zasmakuje :-)

Sel, my też bezzębni, więc łączę się w bólu ;-)

Aga 23, Emi je 2 butelki dziennie.

7.00 butla 210ml
11.00 kaszka
15.00 obiadek
16.30 owocki
19.00 butla 210ml

My też wróciłyśmy ze spacerku, byłyśmy krótko, bo mnie ciągle zalewa :baffled: Ostatnio M mówi mi, że mała jest bardzo nieśmiała na dworze i nie odzywa się. Tia... wczoraj i dzisiaj była tak nieśmiała, że wszyscy ją słyszeli i aż echo niosło :-D
A ja nie wiedzieć czemu czuję, że muszę mieć wszystko przygotowane na ząbkowanie. Granulki odebrałam, kupiłam jeszcze jeden gryzaczek do chłodzenia, żel już mam.

Pamiętam, jak byłam jeszcze na wsi i czekałam, aż moja koleżanka urodzi, i przyszedł dzień, kiedy cały czas spoglądałam na telefon i byłam naprawdę przekonana, że dostanę sms-a, że urodziła. Sms przyszedł i od razu wiedziałam i faktycznie urodziła :-) Może to jakaś intuicja ;-)

Ostatnia edycja:
u mnie to zależy o której D ma ostatnią drzemkę teraz przez zęby się wybudza i drzemki ma krótkie i nie raz ma późno ostatnią i jak śpi do 19:00 to wtedy raczej wcześnie nie idzie spać często też tak jest że jak gdzieś jedziemy np wczoraj wracaliśmy z jeziora o 18:00 to śpi w aucie ...no i wtedy to 21:30-22:00 idzie spać

ale jak dzien normalny i spokojny to o 20:00-20:30 mam czasem tak że on i akurat Emilka już śpią

a mój na wszystkie kaszki obrażony od początku nie tknie i koniec i wiecej nie kupuję teraz próbuje dawać budyń dziś z owocowym deserkiem bo owoce też niezbyt zjada tylko obiadki w miarę

ale jak je obiadki czuje że idzie znowu w masę hehe no i cyc cyc i cyc to to co uwielbia

a mój je tak:
rano mleko, potem kaszka z owocami, potem mleko, pózniej zupka i na kolacje mleczko

aga23- a na jakim materacu tak dobrze dziecko ci śpi?
My mamy kokos-pianka-kokos.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam i ja...
Mam nadzieję, że u nas mega płaczu nie będzie dziś...
Pasi obstawiam że coś masz z tą intuicją, ja już nazwę granulek spisałam, podrzucicie mi jeszcze nazwę żelu? bo boję się że u nas też zęby choć ja na dziąsłach nic nie czuję...
Paulina u nas tez ledwie drobinka to się do wymiotów zmuszał i krztusił... Wczoraj była inauguracja buraczkowej i uwaga mimo że buraczki przez sito przetarte to wg mnie mikro drobinki było czuć i to sporo a młody zjadł- szok.... może my już jesteśmy na dobrej drodze...ale ja już mu podaję chrupki kukurydziane i bułę do obślinienia i tam mu czasem jakaś drobinka wleci ale jest dobrze....
Kaja dziękować za komplementa....
Mamusiom budzącym się do maleństw rozpłakanych i rozmarudzonych współczuję...

a jeszcze co do zabierania dzieciątka do siebie, C jak marudzi ok 2-giej, albo czasem 3ciej to biorę go do nas, powód prosty -własne lenistwo, nie chce mnie się wstawać co chwilę by przytulić czy włożyć smoka, czy też odstać tych 10/20 minut aż porządnie zaśnie i tak Młody śpi z nami do 7 mej....

Pasi ja widziałam dopiero 2 odcinki w swojej karierze tego serialu "Usta Usta" i jestem zachwycona!!!!!!!

No nic spadam sobie bo trza receptę na mleko odebrać i dziś wieczorem gość a właściwie gościówa :tak:

e: jeszcze co do jedzenia to u nas idzie tak:
4:00/5:00 mleko 210
8:30 lub 9:00 lub max 9:30 180 ml mleka lub 210 ml mleka lub na 100ml wody jakaś kaszka+ cały słoiczek owocu...
12:00 lub max 12:30 obiadek - 200g zupka lub jakieś danie....
18:30- 19:00 mleko z kaszką ale takiej gęstości do picia....

Młody nic nie dopija- z 2 łyki,chyba że upał to wtedy zejdzie ze 100 ml wody przez cały dzień- to się u nas nie zmienia, a ile Wasze dzieci dopijają?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry