reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

babki a podajecie witaminkę K dla karmionych dydkami?
jak tak to jak ją dajecie, bo niby trzeba to pyszczka, a ja nie mam pojęcia jak tu jej coś wkropić :-(

reklama
bananów nie można bo niby dzidzia ma zatwardzenie ale u mnie to się nie sprawdza nawet po mamuśki bananach mała ma musztardówkę :tak:
gorzej po chałwie trochę ją wysypało upssss

Znalazłam sposób na swoją, żeby w nocy choć troche pospać;-)Nie daję jej spać cały wieczór - tylko robimy porę aktywności od 18-19, ok. 22 kąpiemy i cycuś i do łózeczka spaćku i wtedy dajemy radę, choć pobudka co 2h na karmienie, ale przynajmniej śpi :baffled:

Czy jest coś takiego jak nadwrażliwość brodawek? Misia skończyła 3 tygodnie a mnie dalej boli zassanie:-( Potem już nic nie boli jak sobie smacznie je, ale samo zassanie to masakra - boli jak diabli. Potem boli troszkę jak skończę karmić, ale smaruję kremem i przechodzi... Cholera tracę nadzieję, że mnie kiedyś przestanie bolić karmienie - aż żal ściska, bo mleka tyle i tak przyjemnie patrzec jak je, ale ten ból na początku sprawia, że jak mam karmić to mam traumę i potrzebuję 1-2 minuty na psychiczne przygotowanie sie do tego :baffled:

agagsm... przy 1 córci bolało mnie własnie przystawianie ponad miesiac:zawstydzona/y: pozniej zaczeło przechodzic...
Jeszcze troszke, a na pewno przejdzie:tak:wytrzymaj dzielna mamusko!!!

mam to samo jak łapie suta to mało co się w fotel nie wcisnę z bólu, ale jak już ciągnie to jest ok ;-)
No dokładnie wgniata mnie w fotel z bólu... twoja Polcia dokładnie jeden dzień starsza, więc jak ci minie ten ból to mi napisz - będe wtedy żyła nadzieją, że mi też minie...

Asiowo - oj liczę na to co piszesz - miesiąc już coraz bliżej heh;-)

ooo rety rety moja Amelcia przechodzi dzisiaj samą siebie..wczoraj cały dzień pieknie przespała a w nocy jak obudziła sie po 1 tak dopiero koło 7 rano na dobre ją uspiłam a tak to z małymi przerwami na cycu wisiała.... i dzisiaj pospała 3 godziny i znowu urzęduje ! a ja padam na twarz już....

hmmm powiedzcie mi czy Amelcia już może chcieć pić z dwóch cyców a jeden jej nie wyt\starcza? bo cośmi się wydaje ze się nie najada..... ????

Tysiolek jak wyrabiasz sie w nocy? Karmisz ja na leżąco?
Ja karmie Tymka w nocy z godzine, dwie na raty i ledwie siedze a całą noc :no:

agagsm - takie bolące sutki ja miałam jeden dzień - trzeci dzień karmienia, teraz tak raz po raz - ale raczej nie mam , współczuje, smarujesz?

reklama
agagsm - mój ma już ponad miesiąc i dalej mnie bolą brodawki i to przez całe karmienie, i każde karmienie coraz gorzej, a przyssanie to ból nieziemski :-D

tysiolek - mój maluch od początku je z dwóch od rano do południa - tylko zmieniam go z ręki do ręki i pije cały czas z dwóch aż po kilku godzinach już nic nie ma i się wcieka.

Ja dziś pomimo tego że maluch spał wczoraj cały dzień, to muszę powiedzieć miałam dość dobrą noc :-D obudził się o 23, 2, 4, 6 i koniec spanie :-( ale w dzień pije pije pije i raz na 30 minut zasnął i teraz zasnął. więc chyba nie najgorzej.

Kupki mu się też unormowały, nie każda go boli :) a stosuję Biogaię i chyba ona skutkuje- chociaż dziś zrobił taką twardą zbitą żółtą bez białych grudków- może to normalne? czy powinny być dalej bardziej płynne?

Do góry