reklama
Cosya
Fanka BB :)
Ciamajdko, świetny pomysł! Taki temat z pewnością przyda się nam wszystkim :-)
weroneczka
Jak dla mnie super temat. Do porodu jeszcze około miesiąc a ja już się zastanawiam jak będzie wyglądać pierwsza kąpiel i czy aby na pewno sobie poradzimy. Będę śledzić wątek i czekam na pierwsze posty od świeżych mamusiek!
To ja już coś mogę
Kosmetyków używamy ziajki, jest ok (płyn do kąpieli natłuszczający, maść pośladkowa). Z pieluszek pampers (normalny), na premium care młody się pięknie uczulił, z czym jeszcze walczymy (wietrzenie i sudocrem). Próbowaliśmy też belli happy, ale są za sztywne i źle wycięte jak dla nas. Paznokietki mamy obciąć dopiero po miesiącu. Pępuszek dziś odpadł
- był traktowany spirytusem, a dostaliśmy wyjątkowo długi i jeszcze z zaciskiem, co przeklinała położna, która nas odwiedziła. Synusia kąpie tatuś, ja jestem tylko do pomocy
Oczka i nosek traktujemy 2 razy dziennie solą fizjologiczną, niestety gruszka do noska też jest w użyciu, bo ta pogoda nie pozwala małemu na kichanie wystarczające do porządnego oczyszczenia. Nie wiem co jeszcze, jak coś sobie przypomnę to napiszę
andzia1987
Wuzelku, my również kupiliśmy serię Ziajki od 1 dnia życia. Koleżanka była bardzo zadowolona, widzę, że chyba dobrze wybraliśmy 
bogusia007
tak bardzo Cię kochamy
czasami trzeba postawic na produkt polski a przeciez mamy dobre firmy tak wiec ziajka tez wydaje mi sie oki, ale ja narazie mam probki co dostalamm ze szkoly rodzenia tak wiec nie kupuje zobacze jak malenstwo to przyjmie- a temat super jestem za
Zapomniałam napisać, że z tej ziajki mamy też krem pielęgnacyjny, smarowałam nim troszkę buzię młodego dziś przed werandowaniem, dam znać, gdyby coś było nie tak, ale chyba też jest ok. Ładnie nawilża, choć po tym płynie do kąpieli już nie trzeba dodatkowo niczym smarować ciałka
reklama