reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

WYPRAWKA NA START (c.d Newfie)

louise badanie odnośnie grupy krwi musi być oryginał na osobnym druku nie wpisany w kartę ciąży, powinnaś mieć to przypięte do karty

Ja planuję kupić 10 pieluch tetrowych i 5 flanelowych

reklama
nie znajdziesz. Trzeba samemu pilnować. Szczepienie jest ważne ok 4-5 lat, potem trzeba się doszczepić

Z doszczepieniem to niekoniecznie :) Od mojej ostatniej dawki minęło 11 lat, a nadal mam przeciwciała i nie ma potrzeby ponawiania szczepienia :)

Pieluch mam 15 tetrowych i 15 flanelek - wolę flanelki do podłożenia po kąpaniu, do wózeczka, łóżeczka itp.

kropa - tak, trzeba zrobić badania na obecność przeciwciał po tych 4-5 latach i jak jest za mało, to wtedy. Ale w ciąży i tak się nie robi takich rzeczy

louise - tetry takie do mycia to mam :-D . M z pracy często przynosi. Tzn. on je przynosi jak ma strój do prania, ale nigdy z nimi nie wraca. Na prawdę są rewelacyjne do szyb.
Ok to ja kupię z 15, bo jak wezmę do szpitala, to nie wiem, czy odzyskam.
Dzięki lenaDTR - dodałam sobie do zakładek. Jak będę miała kasę to zamówię ;-)

Ostatnia edycja:
louise badanie odnośnie grupy krwi musi być oryginał na osobnym druku nie wpisany w kartę ciąży, powinnaś mieć to przypięte do karty

Ja planuję kupić 10 pieluch tetrowych i 5 flanelowych
no teraz juz wiem o tym-ze musze miec oryginal. wlasnie o tym mowie ze nam polozna powiedziala na SR ostatnio. natomiast moj gin nie mowil nic takiego mi, do karty nic nie dopial (tego oryginalu) a tylko wpisal moja grupe krwi. nawet szczerze mowiac nie wiem gdzie ja mam to badanie...robilam je podczas remontu i moze byc doslownie wszedzie lacznie ze smietnikiem i schowkiem.

mysza
no wlasnie mi sie kolatalo gdzies po glowie ze to ty mowilas o tych tetrach do okien :-D:-D:-D musze sprawdzic. do tej pory mialam z poscieli zawsze fajne szmatki ale te nowe posciele to jzu nie te fajne czystobawelniane co dawniej. a duzo z tych specjalnych fajnych szmatek mi wlasnie M przetracil na jakies bzdety typu buty, smary, auta itp

louise - tetry takie do mycia to mam :-D . M z pracy często przynosi. Tzn. on je przynosi jak ma strój do prania, ale nigdy z nimi nie wraca. Na prawdę są rewelacyjne do szyb.
Ok to ja kupię z 15, bo jak wezmę do szpitala, to nie wiem, czy odzyskam.
Dzięki lenaDTR - dodałam sobie do zakładek. Jak będę miała kasę to zamówię ;-)
Oni ogólnie są bardzo tani;)I mają wszystko oryginalne;)

ja dzis popralam po Klaudii..sa jak nowe, bo czesc uzywalam do podwojnego pieluszkowania wylacznie....a tez duzo potrzebowalam...
pieluszkowalam do 4 m-ca ze wzgl na dysplazje stawu biodrowego(byla ulozona posladkowo)

reklama
a dzis robilam liste rzeczy ktorych mi brakuje- to tak- pampersy, majtki poporopdowe dla mnie, wanienka i posciel ..a i butelki

Do góry