reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

WYPRAWKA NA START (c.d Newfie)

wieice co..mi po cc dawali czopki piroxicam...zero bolu po cc...szukam teraz bo w Uk to nie wiem co i jak po...a tak opakowanie pod reka chcialabym miec;/...;)

ha - znalazlam..aletam pisze niewskazane..m.in. w czasie kamienia...a mi to dali w szpitalu gdzie rodzilam;/...tylko 3 doby potrzebowalam, bo pozniej juz nic a nic nie bolalo..ale recepte do domu tez od nich dostalam..co o tym myslicie?...(rodzilam w prywatnej klinice- jesli ma to jakies znaczenie- w bdb ..chyba by az tak nie wtopili...

Ostatnia edycja:
reklama
rusia ja mysle ze nie zaszkodza raczej te czopki. skoro w renomowanej klinice prywatnej-gdzie nie moga sobie pozwolic chyba na jakies bledy dawali ci te czopki to raczej mozezsz je stosowac w ciazy. tak jest z tymi lekami ze niewiele z nich testowane jest na ciezarnych bo jest to zbyt ryzykowne i drogie i firmy wola napisac ze nie wolno tych lekow stosowac. a w praktyce czesto mozna :-) tak wiec spokojnie kup

a ja mam inne pytanie-czy moge uzywac dla staska butelek po moim chrzesniaku? dostalam od siory kilka a to mi sporo odejdzie na zakupy-no i pasuja mi do laktatora-ktory tez dostalam.

generlanie nie powinno się, zalecają nawet żeby butelki wymieniać co 3 miesiące... Kup najwyżej nowe smoczki, wygotuj i tyle.
Tylko same smoczki mogą kosztować tyle samo, co butelki:cool2:

no to niefajnie. ale zapytam jeszcze na szkole rodzenia polozna we wtorek. moze jak wygotuje to bedzie ok...a jak nie to kupie i trudno

gbs jest obowiązkowym badaniem, ważny tylko 5 tyg, więc najlepiej go zrobić po 35 tyg.. jeśli nie będzie się miało tego badania, dziecku profilaktycznie od razu podają antybiotyk- więc lepiej sobie to zrobić, po co maluszka szprycować antybiotykami od urodzenia;-)

Hejka
Rusia u nas Piroxicam jest na receptę więc trzeba będzie i tak z lekarzem pogadać. Ja bym go nie stosowała podczas karmienia bo substancja czynna jest bardzo silna i ma dużo skutków ubocznych u dorosłego, a wnikając w mleko matki nie wiadomo co może tam dziecku zrobić.To jest lek przeciwzapalny a te leki z tej grupy w małej dawce podaje się dzieciom dopiero od 3 miesiąca. Ale może być tak że w UK mają ten Piroxicam po prostu w innej dawce niż u nas w Pl i dlatego przy pierwszej cc Ci podali. Może skonsultuj to jeszcze ze swoim lekarzem :)

gbs jest obowiązkowym badaniem, ważny tylko 5 tyg, więc najlepiej go zrobić po 35 tyg.. jeśli nie będzie się miało tego badania, dziecku profilaktycznie od razu podają antybiotyk- więc lepiej sobie to zrobić, po co maluszka szprycować antybiotykami od urodzenia;-)
hmmm nie wiem skąd masz takie wiadomości...być może u Was tak jest ale u nas robi się raz wymaz na GBS i wynik jest aktualny do chwili porodu i bodajże 2 doby po.....ni ważne w którym tygodniu się zrobiło....to info mam od położnej...

reklama
Do góry