reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zadbane Majowe Mamy

Zaczelam pedalowac od 10 min, wczoraj juz 25 i jest ok, rana nie ciagnie, nie boli wiec mysle ze mozna spokojnie dluzej:tak: pochwale sie waga spadla odrobine ale jak to cieszy:sorry2:juz sie 5 z przodu pojawila:tak:a to motywuje:-D ja karmiac i tak jakos mega zdrowo nie jem:zawstydzona/y:tzn raczej monotonnie, glownie chałka z Inka, staram sie jesc wedline i jakies mieso codziennie choc szczegolnego smaka nie ma na nie:sorry2:
Dzis jakas zupe nastawie moze.

reklama
Ja tez mam 5 z przoedu bo 59,8 haha i ciagle tyle samo, nie chce spasc :(
No to ja tez musze rowerkowac zaczac, tylko jak to czas znalesc? mloda dopiero usnela od rana...

U mnie po 10 dnia bylo o 11.7 mniej, wiekszosc z tego to woda. Brakuje mi jeszcze 4.8 do wagi startowej, ale pomalutku i to dogonie, ale potem cem kolejne -30kg :)

Dukana przerabialam przez jakies 2 miesiace. Waga fajnie leciala. Potem tylko woda sie wyrownala i wage utrzymalam. Ale mialam potwornie dluuugi zastoj pozniej. Stawiam na ruch i zdrowe odzywianie - to dziala pod warunkiem, ze je sie nie tylko zdrowo, ale i odpowienio duzo, bo paradoksalnie, zeby chudnac, trzeba jesc.

Stokrotka u nas zalecenia sa takie zeby blizny po cc niczym nie smarowac. Ja tak robilam za 1 razem i bylo super, teraz tez zostawilam ja w spokoju i ladna kreska sie robi. Taka sama opinie ma znajoma, po 1 ciazy smarowala i bylo nieciekawie, po drugiej posluchala lekarza nie smarowala i jest bardzo zadowolona:tak:prawie nic nie widac.

smarować można jak rana jest już całkowicie zagojona. Mi koleżanka poleciła maść z masą perłową, sama nie dawno miała cc i po tej maści kreska po cięciu jest u niej prawie że nie widoczna:tak:

a nosicie pas ściągający? od kiedy i jak długo?
ja nosze od 2tyg po kiedy mogę, często nawet na wyjścia, jeśli nie widać go pod bluzką, w domu mam go cały czas, w nocy też:) jedynie mało seksownie jest kiedy go trzeba ściągać w "gorącej sytuacji".
nie wiem, czy widzę różnicę po tych 2 tygodniach.. może mniejsze boczki..
jak jest u Was?

reklama
Ja nie noszę i chyba nie zamierzam. Położna niby mówiła, że po połogu i wizycie kontrolnej u gina jak wszystko będzie ok to mogę nosić ale nie jestem przekonana. Tzn. już zrzuciłam wszystkie ciążowe kilogramy a nawet jakieś w bonusie więc liczę na to, że troszkę ćwiczeń i będzie ok. A w razie co mam majty korygujące, których dodatkową zaletą jest to, że ładnie modelują pośladki. No i W. już się do nich przyzwyczaił więc w razie co nie będzie krzyczał :-D

Do góry