reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
wózek wygląda tak
niestety fotki stranszie kiepskie mi wyszły
mój Kuba w ogóle nie chce z niego wychodzić

Załączniki

• DSC00509.jpg
    DSC00509.jpg
    35,8 KB · Wyświetleń: 73
dziewczyny kupujecie duzo rzeczy w rozmiarze 56 i 62 czy wiecej 68....wiem ze niektóre z Was tam za granica nie maja rozmiarówek ale tak czysto teoretycznie bo policzyłam wczoraj ile czego mam z rzeczy któr mam od kolezanek i tak....
56- 5szt body z krótkim rękawem, 6 szt śpiochów i 1 kaftanik- wiec tego nie za duzo....
62-body długi rekaw 4szt, kaftaniki 5szt, spiochy 4szt
68-body dł. rękaw 2szt, kaftaniki 5 szt, pajac 2szt, spiochy 2szt
do tego 2 kurteczki, 2 kombinezony, 1 dres 62, 4 koszulki, 1 niedrapki, 3 grube bluzy, 1 cienka bluza, 5 spodenek...

nie wiem teraz ile czego dokupic i w jakich rozmiarach....

Ja swoja liste wstawie, jak w koncu policze ile czego mam:) Mysle ze ci starczy tych ciuszkow najmniejszych, bo jak dzidzia bedzie wieksza to niektorych wcale nie zalowy potem:) Zreszta body z krotkim rekawkiem mozna spokojnie wkladac pod spiochy z dlugim rekawem, u nas tak sie robi, tylko ze tu sie prawie wszystko kupuje w trojpakach. Ja ciuszkow poki co nie kupuje, spodenek, sukienek itp, bo na pierwsze miesiace starcza spiochy, no moze po dwa kompleciki wyjsciowe:)
No a u nas zupelnie inna rozmiarowka i ciuchy jakby zmniejszone, ciezko wiec powiedziec jaki rozmiar, heh.

Fajna chusteczka, ja jednak sie zdecyduje na nosidelko, jakos nie bardzo do mnie przemawia to wiazanie za kazdym razem:) Choc wyglada ladnie w efekcie koncowym:) A nosidelko kupie dopiero po nowym roku, zeby tatus mogl na spacerki zabierac, bo zima u nas deszczowa i dzidzia bedzie albo w wozku albo w aucie:)

Ja mam z kolei dylemat co zrobic z lozeczkiem. Te kosze u mnie odpadaja poki co, dzis ogladalam ich wiele i jakos ciasno mi sie w nich wydaje, mysle ze starczylyby na ok. 4-5 m-cy, bardziej wiec sprawdzilaby mi sie gondola od wozka, heh.
Lozeczka normalne sa jak w Polsce, w rozmiarze 60/120cm, w cenie ok. £100 plus materacyk taki lepszy ok. £60. Z kolei w Polsce sa tansze ale trzeba doliczyc koszt przesylki i niewielka wyjdzie roznica.
Dzis natomiast upatrzylam super lozeczko w promocji, w rozmiarze 70/140cm, w ktorym mozna odpiac dluzsze boki i wtedy ono sluzy jako lozko do ok. 5 lat:) To za mna bardziej przemawia, ale jak sobie wyobraze taka kruszynke w takim lozu to jakos mi sie gubi:)
I jak nie urok to sraczka, hehe, teraz szperam w necie i mysle co tu zrobic:) A decydowac sie trzeba w miare szybko, ehhh...

to w sumie tylko 20 cm różnicy.
A patrzyłaś w IKEA oni mają wydaje mi sie stosunkowo niedrogie łóżeczka (niektóre)

reklama
w szpitalu raczej nie zgodzą sie na piżamę. Bo w niej nie można wietrzyć krocza, musiałabyś co chwila spodnie ściągać. No i będzie ci nie wygodnie. Jak wszystko boli łatwiej zadrzeć koszulę niż ściągać spodnie.

Do góry