reklama

zakupki dla naszych maleństw

Ja na wyjście ze szpitala ubiore maluszka chyba tak: body z długim rękawkiem, na to śpioszki i na to jeszcze mam pajacyk (to jest taki komlecik), czapeczke i potem na to wszystko taki polarkowy kombinezonik mam z kapturkiem. Dzidzia będzie w foteliku wracać do domku, więc w rożek nie będzie zawinięta, ewentualnie jak będzie bardzo zimno to jeszcze maleństwo nakryje się kocykiem.

reklama
a ja wtrace pare groszy jako troche doswiadczona mama ;-)

gaziki LEKO szczerze mowiac kiepsko sie sprawdzaja, bo nie da sie nimi dokladnie wyczyscic pepuszka. lepszy jest spirytus i patyczki do uszu. a spirytus i tak sie przyda do odkazania przewijaka jak maluszek sie posiusia lub zrobi niespodziewana kupke podczas przewijania :tak:

polecam do kapieli na poczatek oilatum, bo jest super i nie trzeba juz maluszka smarowac oliwka. a kosmetyki u mnie sprawdzaja sie bambino, hipp i nivea czyli standard :) aha - i bardzo sobie chwale bepanthen - pomaga na wszelkie odparzenia pupci, ale mozna nim tez smarowac buzke maluszka i popekane od karmienia brodawki.

trzymajcie sie kwietniowki :-):-):-)

ja jeszcze nie mam nic z kosmetykow ale w przyszlym tygodniu sie rozejrze.

Jagoda ja nie kupuje zadnych kombinezonow u nas juz jest wiosna wiec mysle ze nie beda potrzebne.no chyba ze pogoda sie zmieni- teraz to wszystko mozliwe.:eek:

Własnie wrócilam z zakupkow. Kupilam troche rzeczy do szpitala. Wkladki laktacyjne, husteczki nawilzajace dla bobaska w pudeleczku laktator reczny Canpol babies, tylko ja mam ze smoczkiem silikonowym bąbelek nie takim jak na zdjeciu (bardzo fajny i niedrogi) i dwa opakowania najwiekszych podpasek. Jeszcze musze pieluch i do szpitala jestem gotowa. Bo majtki jednorazowe, plyn do higieny intymnej, tantum rosa w saszetkach i koszulke oraz biustononosz tez juz mam. Reszte zakupow ma maz zrobic i ma przygotowana dluga listę :-D .

laktator_web.jpg

WIKI oj zapomnialo mi sie???juz wiem peg-perry a ten model to pramette 2007 jest fajny bo jest dla maluszka no i spacerowka ale bez dokupowania gondolki 2 w 1 i sklada sie jedna reka jak parasolke no i cena przystepna bo 289€ w Polsce ok.1600zl

naszego malucha jeszcze niewiem w co ubiore bo jak na razie to temp. jest wiosenna , mysle ze wystarczy cieple wdzianko i kocyk . w sumie to i tak tylko kawalek ze szpitala na parking i juz jestesmy w autku .A do domu chyba bedzie ,,transportowany,, w nosidelku .

fajnie ze piszecie o kosmetykach ktore sa dobre i naprawde pomagaja np. na odparzenia
a jak dziewczynki z butelkami i smokami ?
bo ja zamierzam karmic piersia , ale niewiem czy mi sie uda , kto wie moze bede miala malo pokarmu albo cos takiego, no i wlasnie sie zastanawiam czy lepiej kupic teraz butelki plus reszte arsenalu czy po porodzie ?

Właśnie wygrałam czapeczke z Nexta na allegro - spodobała mi się - będzie pasowała do takiego czerwonego dresiku małego :-) teraz poluje na drugą :-D

reklama
majkam ja tez planuje karmic piersia i dlatego kupilam laktator z butelka i tyle. Mysle, ze nie ma co na zapas kupowac, jezeli okaze sie ze z jakis przyczyn bede musiala karmic butelka to sie dokupi.
Ja zadnego cieplejszego kombinezonu nie mam i kocyka tez (!). moze rozek starczy, zamowilam z allegro i jeszcze nie dotarl :wściekła/y: , a ja oczywiscie nie moge sie doczekac.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry