reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

Fotelik X-landera jest jednym z największych w przedziale do 13 kg. Zastawiałam się kiedyś czy kupić Maxi-Cosi czy X-Lander, postawiłam oba w sklepie obok siebie i różnica w wielkości była znaczna. Tak więc Oliwka narazie się mieści, ale ja też mam wrażenie, że do 13 kg to w nim nie pojeździ :no: Jednak będę ją wozić w nim tak długo jak się da, bo następny fotelik bedzie już tylko siedzący, a takie maluchy, pomimo, że potrafią już siedzieć, to i tak często w czasie podróży śpią, a siedząca pozycja nie jest zbyt wygodna do spania.

A może znacie jakiś fotelik od 9 kg wzwyż, który ma regulowane oparcie i można je ustawić choćby tylko do pozycji półsiedzącej :confused:

A taki dokładnie fotelik Jumbo Trendy od 9 kg jaki wkleiła Nuśka, zamówiłam ze 2 miesiące temu na Allegro przyjaciółce. Jak narazie jest z niego bardzo zadowolona.

reklama
Ale ja jestem nie madra....wiesz co Kasiad ja nawet nie pomyslalam o tym ze to przeciez jest pozycja siedzaca:zawstydzona/y::baffled:a do 9 kg. Julci nie brakuje duzo, niby siedzi ale to jak ja podtrzymuje...i zreszta kregoslop tego nie wytrzyma....a nie mozna go jakos regolowac...hmmm...ach bede musiala poszukac czegos innego:wściekła/y:

No własnie Nuśka, trzeba coś znaleźć, gdzie można oparcie regulować. Tylko nie wiem czy takie są. Tzn są ale nie wiem, na ile to oparcie można w nich odgiąć. A póki się da to wozić malucha w obecnym foteliku.

czasem do takich fotelików sa wkładki dla noworodków które podtrzymuja kregosłup i taki mlauszek siedzi w pozycji pól lezącej a jak nie to mozna włozyc reczniczek pod plecki-pupe i lezy:-p

Nuska- z tego co pamietam to twoja mała jest DUZA musisz sprawdzic czy tego typu fotelik jest dla niej dobry
z tego co widze jest on wąski w ramionach i jak zrobi sie zimniej i załozysz cos małej na wiezsz nie wiem czy wejdzie do niego:no:
ja miałam taki problem z Konradem

agusia, nie wiem czy sie zrozumialysmy:-Dod urodzenia Julcia ma fotelik BABY DESING DUMBO mial on ta wkladke, ale juz od dawna jej nie uzywam bo Julka jest za duza:-pa teraz zastanawialam sie nad tym JUMBO TRENDY, ale nie wiem czy bede mogla go kupic skoro Julcia nie siedzi sama....zreszta do 9 kg. to jej zostalo jescze 2 bo ma juz 7kg.....

a w tym DESING zeczywiscie ma malo miejsca, tylko ze nie kupie teraz znowu takiego fotelika do 13kg bo sie nie oplaca:baffled::dry:

Hmm, no wlasnie z tymi fotelikami to pojawia sie problem, bo ja uwazam że te wagi na jakie sa foteliki nie są przemyslane co do wieku dzieci. Hmm i co teraz w czym wozic nasze pociechy???ja myslę że mozna jeszcze w tych co mamy niby do 9kg

Nuska - rozumiem cie i nawet nie wiesz jak bardzo:-p:-p:-p:-p:-p

chodzi o to ze ten nastepny fotelik wiekszy ( w moim tak było) miał troszke wieksza ta wkladke ale nie nadługo sie zdał
potem uzywalismy tego fotelika +recznik pod plecki zanim dobrze nie usiadł mój syn przesiadajac sie do wiekszego fotelika z tak zwanego nasidełka miał 10 kg i 6 miesiecy
kupowalismy bardzo podobny do tego co dałas linak tylko ze był do 18kg a wygldał identycznie jak do 12 kg
sorki za nie spojnosc ale moja panna siedzi u nie na kolanach i tak chce cos napisac i powiedziec:
b v knbm ngbgvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv h nnnnnnnnnnnnnnnnnn

TO PISAłA SARUNIA

reklama
Zbliżają się własnie pierwsze urodziny w/w Oliwki, od fotelika:-), to chrześnica mojego męża, zastanawiamy się co jej kupić na urodziny. Macie jakieś sprawdzone pomysły?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry