• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Żłobki i przedszkola:)

reklama
no to tak jak u mnie - mam jeszcze parę miesięcy na zmianę przyzwyczajeń ale jakoś mi się ona nie widzi na razie :)
w moim żłobko-klubiku są kamery, więc pewnie przez pierwsze dni będę wisiała na kamerach w necie zamiast pracować. Gasz... wolę nie myśleć o tym bo nie będę spać mogła :)
Kurcze, fajnie macie z tymi kamerkami. To inicjatywa rodziców, czy samego żłobka? Ja sama planowałam kupić kamerke i zamontować na sali. Tylko nie wiem jak opiekunki i rodzice pozostałych dzieci, zareagowali by na taki stan rzeczy. Już myslałam nawet o wbudowaniu w przytulanke kamerki szpiegowskiej (jakbym nie dostała zgody oficjalnie).. :))))).. chociaz, moze jak piszą inne dziewczyny, nie warto sie dodatkowo stresować?

Kurcze, fajnie macie z tymi kamerkami. To inicjatywa rodziców, czy samego żłobka?

W warszawie w wielu prywatnych żłobkach są kamery - ktoś tak zaczął i od tej pory rodzice się wszędzie chyba o to pytają.
Ja sama nie wiem czy to jest właściwie dobrze... no bo będzie mnie korciło, żeby tam zaglądać i się stresować. Z drugiej strony opiekunowie będą mieli na uwadze, że się na nich patrzy i muszą być ok. no a z 3 strony założę się, że te kamery nie obejmują 100% obszaru żłobka i zawsze coś się może wydarzyć na obszarze bez kamery.

Także to jest taki trochę schiz już...
Ciesze się niby, że te kamery są, ale nie wyobrażam sobie jak będę przez pierwsze dni pracować nie zerkając w nie co 15 sekund :)

mary ja tez mam taki grafik, kazde dziecko ma swoja teczke gdzie codziennie opisuje sie co i jak plus zalaczone sa zdiecia np z aktywnosci jakie byly i np jest zdiecie jak dziecko maluje rekami itp i co stworzylo :-) bardzo mi sie to podoba :-) kamerek nie ma

W warszawie w wielu prywatnych żłobkach są kamery - ktoś tak zaczął i od tej pory rodzice się wszędzie chyba o to pytają.
...
O rany! Mi by nawet nie przyszło do głowy mysleć o kamerkach :szok::sorry2:

mary ja tez mam taki grafik, kazde dziecko ma swoja teczke gdzie codziennie opisuje sie co i jak plus zalaczone sa zdiecia np z aktywnosci jakie byly i np jest zdiecie jak dziecko maluje rekami itp i co stworzylo :-) bardzo mi sie to podoba :-) kamerek nie ma
No własnie myślałam o zdjęciach.... :tak:

moim zdnaiem kamera to nie jest dobry pomysł. Oddajac dziecko komus pod opieke chcac sie chcac musimy mu zaufac. A tak stała inwigilacja wzajemnemu zaufaniu, dobrej wspolpracy nie słuzy. Tak jak piszecie moze sie cos wydarzyc poza kamerami.

ale to moje zdanie

A moim zdaniem kamery zmniejszają ryzyko że coś się stanie, strona opiekująca się wie że jest pod obserwacją więc chce wypaść lepiej, a tym samym korzystnie odbija się to na dziecku :)

reklama
A moim zdaniem kamery zmniejszają ryzyko że coś się stanie, strona opiekująca się wie że jest pod obserwacją więc chce wypaść lepiej, a tym samym korzystnie odbija się to na dziecku :)

a ja wierze , ze pracujace panie z dziecmi sa profesjonalistkami i beda dbac o szkraby. Powiem szczerze , ze boje sie , ze wizje Orwella sie sprawdza i juz niedkugo inwigilacja bedzie na kazdym kroku. Juz teraz kamery sa wszedzie , dobrze , ze do sypialni nam nie zagladaja. Niedlugo beda dowody osobiste z chipem i wtedy zainteresowane organy beda dokladnie wiedziec co, gdzie , kiedy , za ile , z kim. nie chce zyc w takim swiecie :)
Troche zaufania- pewnie naiwne apele :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry