• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Żłobki i przedszkola:)

Witajcie mamuski
Sonia od kilku miesiecy chodzi 2x w tyg na 3godz coby jezyka podlapac i szoku nie bylo za rok... jak bedzie w "darmowym programie przedszkolaka"
Generalnie starndard wyglada tak ze rano jest histeria a jak ja odbieram to nie chce jechac do domu... :-D achhh te przedszkolaki... ;)

reklama
mieliśmy w zeszłym tygodniu spotkanie w przedszkolu bo zbierali kasę na szpital i kupiliśmy rysunki malowane przez Kubę oraz bransoletkę z koralików , a ostatnio widziałam na zdjęciach że robili sami bułki na śniadanie tzn dostali ciasto ,lepili sobie kształty jakie chcieli a panie im to upiekły i potem jedli :-)
zauważyłam też że odkąd Kuba do przedszkola chodzi to pobudziło jeszcze bardziej jego wyobraźnię :tak:

Rewelacyjny pomysł z takimi zajęciami.
Przedszkole Hanki będzie brało udział w majsterkowie akcji czy jak to tam nazwać warsztach castoramy. Zobaczymy jak to dzieciak przyjmie.

reklama
Kilolku aż poczytałam z ciekawości o tej castoramie i tam jest napisane ze to dla szkół. Przedszkoleki nie za małe, radza sobie ?
U nas dzieci robiły kopytka za zajeciach, bardzo fajne to było, psozłam robić zdjecia. Ale to było z panią wychowawczynią, z która jest problem bo tak jak już kiedyś pisalam, nie dogadala się z paniami pomocami i generalnie byla namawiana do zwolnienia się. Byla teraz ponad 2 tygodnie na zwolnieniu, a dziś podobno przyszla i nie wiem w ogole o co chodzi, zobaczymy.
W kazdym razie miala bardzo fajne pomysly na zabawy, np. kącik sensoryczny tylko ze te zabawy bardzo brudne były. Plus pani pomocy nie podobała się kącikowa metoda pracy bo miała wiecej roboty.

A jeśli chodzi o kącik sensoryczny to Ala ostatanio urządziłą taki u tescia :) przesypuwała sukier - świetnie jej szło, cukier byl na stole, na dywanie, w rękawach.. Zabawa przednia :)))))))))))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry