Już mogę oficjalnie powiedzieć że Asia zakwalifikowała się do programu "Wejherowskie Przedszkolaki - Równe Dzieciaki":-) są to punkty przedszkolne współfinansowane ze środków UE w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
W październiku wysłałam dokumenty zgłoszeniowe do Centrum Kształcenia Powszechna Edukacja w Pucku a dziś dostałam maila z rozpiską zajęć :-)
Z jednej strony bardzo się cieszę, z drugiej strony drżę na samo "punkt przedszkolny" po ostatnich wydarzeniach...
Koszt 80 zł miesięcznie.
Z ulotki:
- zajęcia dydaktyczne prowadzone w innowacyjnej formie
- codziennie język angielski
- język kaszubski
- zajęcia z żeglarstwa (???)
- zajęcia artystyczne
- imprezy kulturalne
- dbałość o rozwój ruchowy dziecka
Oczywiście najwyższy poziom opieki i nauki, bezpieczeństwo, profesjonalna opieka i takie tam bla bla bla więc wszystko przedstawia się pięknie ale jak to będzie to zobaczymy. Dobrze że mam wolne to mogę obserwować i w razie czego jestem blisko.
Startujemy 3 grudnia, przez pierwsze 3 dni będzie czynne od 9-14 a później już od 8 do 16. Nie wiem tylko jak to logistycznie pogodzę z Julki szkołą.
No i jedna, w sumie spora wada jak dla mnie - jedzenie dają rodzice, więc jedno będzie miało to, drugie tamto, no nie wiem :/ fakt faktem że i tak obiady jemy ok 16.30 więc tu pasuje ale ile dać by nie było głodne? A jak jedno od drugiego będzie chciało? Jak to rozwiążą?
No i drugi minus - WITAJ CHOROBO!;-) ale najważniejsze że córa będzie miała kontakt z dziećmi :-)