• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam
zegnam sie z Wami moje staranka z dniem dzisiejszym zakonczone...nie wiem czy jeszcze kiedys przyjdzie ta chec ,jednak to sprawa odlegla...
Przytulam mocno.

Ja jestem po wizycie u ginka. Mam mała torbiel na lewym jajniku. Dostałam tabletko na wyregulowanie cyklu. I mam się starać o dzidziusia.
Bardzo się cieszę, że macie zielone światełko.

Te tabletki są legalne, ale do leczenia jakichś innych chorób, ale do wywoływania poronienia nie. W tym sensie są nielegalne.
Chyba na wrzody jest ten cytotec.

Kobietki ja miałam zabieg 5marca zrobiłam badania między innymi hsg w szpitalu badania wyszły dobre i miesiąc temu dostaliśmy zielone światełko staramy się drugi miesiąc i nic:-(:-( zaczynam się załamywać i nie wiem co robić:-(:-(
Spokojnie uda się.

A mi z kolei duphaston w poprzedniej ciąży nie pomógł i poroniłam, tzn. nie winię duphastonu absolutnie, ale każdy ma inne doświadczenia...
Mi ginka powiedziała, że nie ma dokładnych badań stwierdzających skuteczność duphastonu:eek: dała mi go dla mojej spokojności.
Strasznie mi smutno.
Przytulam.

Przepraszam kochane dziewczynki ze Wam nie odpisze. Ale przeczytałam zaległosći i nie mam siły odpisac.
Pozdrawiam gorąco
Jutro id3e zrobic prolaktyne i progesteron a na 18 ide do endokrynokolga omowic moje tsh
Trzymam kciuki za wyniki.

muszę się pochwalić -wzięłam się za siebie i wróciłam na aerobik -niby taka pierdoła ale miło wyjść do ludzi:-p
Super:-)

Ja dzisiaj czuje się bardzo źle (psychicznie) rano miałam trochę skurczy i cały czas bolą mnie plecy więc się podłamałąm, \Nie wiem co mam robic
Trzymaj się, jeszcze troszkę.

U mnie jakoś takoś, dziś dostałam @ i to po 26 dniach przy moich cyklach - 42 dni to odmiana ale zobaczymy jak to dalej będzie :)
pozdrawiam
No to dobrze.

a teraz ledwo leze tak sie najadłam...
:-):-):-)

Witajcie....
wpadam tylko na chwilkę....
Bardzo mi przykro.

reklama
Dziewczyny mam pytanie... pierwsza @ przyszła po 29 dniach od zabiegu, trwała 6 dni była dosyć obfita. Przed miałam ciągnący brzuch i powiększone piersi, w pierwszy dzień jak zwykle ból brzucha duży. Tyle ze przed ciążą miałam krótkie okresy ok 3dni i jak już przestałam brać tabletki -zaledwie dwa cykle trwały 39 dni. Czy teraz jest lepiej? czy powinno być jak wcześniej?

Ostatnia edycja:
13x13 myślę, że to jest taki lekki reset dla organizmu... hormony pracują od nowa. Ja na przykład miałam nieregularne miesiączki, ginekolog mi dogryzła ''noo jak się ma 36 dniowy cykl to ciężko określić cokolwiek'' po zabiegu mam regularne jak nic :-):-) Więc chociaż to może dobre.

wiecie co mam juz dośc tego kretynskiego swiata....człowiek chce tylko godnego pochówku dla swojego dziecka i co..........

Agnieszko -ja miałam szczęście -załatwiłam wszystko szybka ale to chyba tylko dlatego ze to Warszawa i tutaj nie jest to wyjątkiem. Mój mąż był w urzędzie o 11 a pani mu powiedziała że jest już czwarty...:zawstydzona/y: Chyba chodzi o praktykę.... to przykre. Będę w poniedziałek w szpitalu po wyniki histo (dopiero teraz bo do lekarza idę we wtorek a nie chciałam się głowić -bo nie wiem co tam zobaczę) więc wezmę wzór tego dokumentu -o ile mi dadzą -jaki powinien wystawić szpital. Ale z tego co pamiętam to było tzw. pisemne zgłoszenie urodzenia dziecka.

reklama
Ja na przykład miałam nieregularne miesiączki, ginekolog mi dogryzła ''noo jak się ma 36 dniowy cykl to ciężko określić cokolwiek'' po zabiegu mam regularne jak nic :-):-) Więc chociaż to może dobre.

Sonita dziękuję za odpowiedź -bo trochę zbaraniałam szczerze mówiąc, to taka nowość dla mnie ale i ulga że tak szybko. Mi lekarz powiedział "nooo takie długie cykle i taka krótka @ -złota zona, tylko się cieszyć". Lekarza zmieniam bo poszłam do niego z bólem brzucha w 4 tyg. ciąży a on odesłał mnie do domu i kazał przyjść za 4 tygodnie. Poszłam do drugiego a ten położył mnie do szpitala i od tamtej pory było ok... a przynajmniej tak myślałam...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry