reklama
Blue jak cos to mpja mam jest z dwojka rozrabiakow mojej siostry na brudnie chlopcy 3i 5 lat wiec corcia sie napewno zaopiekuja a szpital sw. zofii chyba dostal jakos nagrode za opieke nad dziecmi....ale fakt takie molochy jak centrum moga przytlaczac dlatego ja tez nie bede rodzic w centrum matki polki... ;D
góralka
Fanka BB :)
Nie da sie zaprzeczyć, kurcze Lucyann zadziwiająco często mamy podobne opinie. A co do szpitali to może powinno się brać pod uwagę nazwiska konkretnych ludzi, bo to oni pracują na dobrą, albo złą opinię. Chyba w każdej placówce znajdze się partacz, ale też i ktoś kompetentny, kto pracuje z całym sercem i oddaniem na jakie go stać.
Goralka a pytanko kiedy masz urodziny?? moze to tu trzeba poszukac zwiazku???
juz nie bede ja wiem jedno na temat miejsca do rodzenia musze miec cisze i spokuj a nie jakis wielki gamch pelen ludzi ale ludzi obcych i obco zachowujacych sie.... :
8)
Dokładnie góralka. I ja o lekarzach ze Sw. Zofii nie słyszałam ani nie czytałam negatywnych opini. Brałam pod uwagę 3 szpitale ale jak już wcześniej pisałam nie chcę miec studentów, nie chcę byc w wielkim molochu, pełnym zarówno sprzętu, odwiedzających jak i personelu oraz rodzic na sali z zielonymi kafelakmi przypominającymi mi gdzie naprawdę jestem. W tak intymnej sytuacji jaką jest poród i pierwsze dni połogu atmosfera jest dla mnie bardzo ważna i z 3 szpitali Sw. Zofia te kryteria spełniała. Z tego co pamiętam chcesz rodzic w domu więc atmosfera intymności jest też dla Ciebie bardoz ważna.
A to że jest przereklamowana owszem spotkałam się z takimi opiniami ale to jedyny minus.
A to że Kajah czy Chylińska rodziły tam na innych prawach ? możliwe ale szpital nie robi z tego żadnych tajemnic ich cennik jest dostępny na stronie http://www.szpitalzelazna.pl , w standardzie jest to i to a kto chce miec luksus musi za nie go płacic. Gorzej keidy płacisz kosmiczne kwoty a jakośc usług pozostawia wiele do życzenia a takich klinik w Wawie jest trochę gdzie cena nie idzie z jakością. :
A to że jest przereklamowana owszem spotkałam się z takimi opiniami ale to jedyny minus.
A to że Kajah czy Chylińska rodziły tam na innych prawach ? możliwe ale szpital nie robi z tego żadnych tajemnic ich cennik jest dostępny na stronie http://www.szpitalzelazna.pl , w standardzie jest to i to a kto chce miec luksus musi za nie go płacic. Gorzej keidy płacisz kosmiczne kwoty a jakośc usług pozostawia wiele do życzenia a takich klinik w Wawie jest trochę gdzie cena nie idzie z jakością. :
No niestey slyszalam o klinikach w ktorych nawet nie ma tlenu na oddziale a wyjscia w sianie sa ale komplikacjie zdazajasie na tyle zadko ze oni to olalai a z NFZ nikt nie sprawdzil czy wyjscia sa do czegos podlaczone to taki absurd z ktorym sie zetchnelam w prywatnej klinice??!! i ktory wyszedl na jaw w bardzo nie mily sposob a ceny porodow sa gigantyczne za nowe lozko i sztuczne kwiatki na stoliku!!!
Gront ze kazda z nas juz wie gdzie chce byc w tej szcegolnej chwili..... a reszta musi sie ulozyc sama
reklama
kurcze wysłało mi się zanim skończyłam. I w tym też samym szpitalu rodziła moja znajoma w zeszłym miesiącu. Pierwsze dziecko rodziła w innym, drugie na Żelaznej i stwierdziła że w Sw. Zofii personel jest znacznie bardziej chętny do pomocy i bardziej się interesuje. Ja z z Porodówki mam super wspomnienia i nie mogę nic złego powiedziec o kimkolwiek jak rodziłam córkę ale jak sobie przypomnę niektóre położne z Położniczego to szkoda słów jakie teksty nieraz waliły. Chciałam jak najszybciej do domu a pech chciał że mała miała żółtaczkę noworodkową i musiałam zostac dłużej. Dzięki Bogu przeniesli mnie na na inny odział położniczy gdzie leżą mamy a chorymi dziecmi tam już były super babeczki. Tak więc podejscie personelu jest ogromnie ważne.
Podziel się: