reklama

Jak się czujesz mamo?

LilKate bywa tak ze mi niedobrze, po jedzeniu. Dokladnie jak w poczatkowej fazie ciazy... Myslalam ze to od witamin, ale nie zawsze. Jem malo i ostroznie, strasznie nie lubie tego uczucia zbierania sie sliny przed zwracaniem, a juz samego zwracania nienawidze. Dlatego delikatnie jem i mało. Posdumowujac - mam tak samo.

Wczoraj znow usnelam niewiadomo o ktorej w nocy, okolo 3 rano chyba :(
Juz mam dosc takiego niespania!!! Dziesiejsze KTG nie zadowolilo lekarza, mala za malo sie ruszala, fakt, dzisiaj jest oszczedna w ruchach, odsypia chyba to szalenstwo z przedwczoraj.
Straszy mnie to moje dziecko. Mam nadzieje ze wszystko jest jednak ok.
Jutro ide znowu na KTG. Juz tym razem usnę o 23!! :sick:

Chyba wybiore sie prywatnie na usg, bo inaczej musze czekac do porodu zeby zrobiono usg.
Swoja drogą, słyszałyscie cos o szkodliwosci USG? Ze lepiej nie robic za czesto bo to nie jest bez wplywu na dziecko???? W sumie mialam USG robione 3 razy w ciagu calej ciąży.

reklama
O szkodliwości usg słyszałam, tzn było powiedziane jakoś tak, że nie jest udowodniona nieszkodliwość, więc lepiej uważać i nie przesadzać, robić, gdy są wskazania. Te ostrzeżenia odebrałam jako skierowane głównie do mamusiek, które na każdej wizycie życzą sobie godzinnych nagrań na dvd, a nie sytuacji, gdy lekarz widzi potrzebę monitorowania ciąży.

IRTASIA a juz wyobrazilam sobie ze Ty calkiem przypadkiem mieszkasz w tej samej dzielnicy.....ale na skale krajowa jestesmy sasiadkami;-)
Niestety nic nie wiem na temat malych brzuszkow u dzieci ale na pewno masz dobra opieke i bedzie dobrze, byleby Dzidzia sobie jeszcze troche w Twoim brzuszku poczekala!

pisalam przed godzinka o tym ze i mnie mdli. i wlasnie mnie teraz mdli, czuje sie jakas taka slaba i boli mnie brzuch jak na @ ale caly czas....to chyba nie skurcze...albo tylko przepowiadajace...

reklama
Patri i ol: ale nie udowodniono też dotychczas w żaden sposób szkodliwości badania USG :happy: Z tego co mi lekarz mowił, to pogłoski o tym, jakoby usg w nadmiernej ilości było szkodliwe pojawiły się po tym jak w Stanach badanie usg stało się bardzo popularne i można je było robić za darmo albo za grosze w centrach handlowych i kobitki robiły je po kilka razy w tygodniu przy okazji zakupów (sic!) żeby obejrzeć sobie swojego dzidziusia :laugh2:
Ja jutro idę na swoje ósme USG w tej ciąży. Mam zaufanie do mojego lekarza, jest uważany za jednego z najlepszych połozników w mieście i skoro powiedział mi, że na Zachodzie już obowiązuje norma, że na końcu ciąży robi się je częściej aby badać przepływy, przyrost dziecka i łożysko - w 32, 36, 40tc, to ja jestem posłuszna i robię jak przykazał :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry