• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

reklama
Kuba pokazuje na misiach i na tatusiu,gdzie ma oko,nos,ucho.:tak:A mnie to targa za włosy,a jak mówię oj,oj nie wolno,to mówi pytająco ne,ne?(co ma znaczyć nie)
A dziś mi się śniło,że moje dziecko biega.:-D:-D:-D

Tosia na zabawkach nie umie pokazac gdzie jest oczko, nosek, itd. Umie pokazac oczko mojej mamy, czyli okulary:-)
Jak pytam gdzie jest mamy brzuszek to podnosi mi bluzke i się śmieje. Mówię "daj brzuszkowi buzi"-to przybliża buzię z otwartymi ustami i "całuje"
Umie dawać buzi- ale też z otwartymi ustami
Pokazuje "jaka Tosia jest duża"-czyli podnosi rączki do góry
Powtarza "nie,nie,nie,nie"
Generalnie coraz więcej rozumie!!!:-):-D

Maciuś też pokazuje gdzie jest oczko i nosek,ale tylko na swojej ulubionej maskotce żabce,a na innych już nie pokaże.
Jak proszę żeby dał buzi to też otwiera usteczka,ale ogólnie to nie lubi się całować:-D:-D
Mówi mama,tata i baba no i oczywiście te słynne nie,nie to mu wychodzi najlepiej.:-):tak:

Wiktoria bardzo dużo mówi, ale w większości po wiktoriańsku:-D Ulubione słowo to baba ( w jej przypadku ma ono wiele znaczeń, bo i do siostry i na piłkę tak mówi:laugh2:), chociaż babcię widziała ostatnio 1 listopada;-)Mówi mama, ale tylko wtedy jak chce jeść albo coś jej nie pasuje. Reszta nie została jeszcze przetłmaczona:rofl2:Słowo nie, nie funkcjonuje jeszcze w jej repertuarze, co mnie jakoś nie martwi, bo pewnie i tak nie znaczyło by tego co zwykle oznacza;-)

U nas doskonalenie manualne : Taka duuża, brawo brawo, papa,gdzie lala ma oko,nosek itp...już dawno to umie a od jakiś 2 dni nas tym "zamęcza";-) a ze słówek też nic nowego tylko ulepszanie: baba, lampa, nie ma, tata, Pinda,am :tak: Amelka też woła Mama jak coś jej się nie podoba lub jak coś chce :-D
aaa :happy2: zapomniałam że zaczęła naśladować jak czytam jej bajeczkę-bierze książeczkę zaczyna mówić po swojemu i paluszkiem wskazującym pokazuje obrazki :-D
Słodziak

a propos wysylania smsow. kilka dni temu siostra pisze mi smsa ze w jakiej sprawie puszczam jej gluchacza..ja na to: ja zadnego nie puszczalam. ja nie...tylko LAila....:-):-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry