• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

Ja zaczęłam ćwiczyć z Milenką w tym samym dniu w którym wróciłam od pediatry i Milenka teraz już ładnie główkę podnosi jak ją za rączki pociągnę, ale potrzebowała paru prób żeby załapać :tak: No i zanim próbujemy, to muszę się postarać żeby patrzyła na mnie, bo jeśli patrzy na ścianę za sobą albo w bok, to wtedy zlewa ćwiczenia i ani myśli główkę podnieść :blink:

reklama
Maciuś też najbardziej lubi siedzieć:-)oczywiście jeszcze nie sam:-Dnoi cały czas wkłada sobie nóżki do buzki:tak:,a skarpety to ma najdłużej pięć minut na nóżkach :blink:.Śmieje się w głos ,ale tylko jak go tatuś rozśmiesza:-D ja tak nie potrafię namęczę się tylko,naskacze,pajaca z siebie robię:-( a on strzela tylko małe uśmieszki.:-)

Kuba też próbuje się odwrócic w wannie na brzuszek i śmiesznie puka rączką w wanienkę,jak foczka.Dziś dostał gumową piłeczkę i najlepsza zabawa,to było wyrzucanie jej na podłogę,tak się przy tym usmiał.

ja Szymka w dużej wannie myję od 3 miesiąca zawsze któreś jest z nim w wannie a on macha nogami. głowy całej mu nigdy nie zamoczyłam bo bałam sie o uszy.

Oliwka już się bardzo sprawnie odwraca z plecków na brzuszek. Podnosi nogi do góry, potem kładzie je na któryś bok i całe ciało leci za ciężarem nóg (Wasze maluchy też tak to robią?)
Ale martwi mnie fakt, że z brzuszka na plecy nagle przestała się obracać. Teraz jak się zmęczy na brzuszku to się złości i muszę ją przełożyć, a już potrafiła się położyć na plecy. Zapomniała czy co :confused:

Staś też przestał, bo teraz jego nowym zajęciem jest podciąganie się, nawet jak mu się rączek nie daje, to On się dźwiga, robi się strasznie czerwony i próbuje oprócz główki oderwać też ramionka i usiąść. Normalnie wczoraj przez cały czas trwania spaceru tak się męczył tym podnoszeniem, mam problem z przewijaniem Go, bo On mi "siadać" próbuje:-p

Kasiad moja Zosia tak samo robi jak twoja Oliwka, nóżki w góre na boczek i jak sprężynka leży juz na brzuszku ostatnio z brzuszka tez sie przekręcała na pleckia a teraz jakos nie bardzo, moze dlatego ze tak strasznie lubi lezec na brzuszku. Jak juz lezy na tym brzuszku to podnosi pupkę do góry i odpycha sie nóżkami.:-):tak:a jak lezy w wózku lub na leżaczku to ciąglnie główke wraz z rekami i probuje sie podniesc sama. Czasami jak ja karmie na lezaczku to mi sie tak podnosi i utrudnia jedzenie łyżeczką:rolleyes:

Konradek tez teraz fika.Podnosi nogi do gory,potem glowe i juz jest na brzuszku.O,nawet teraz juz kombinuje.Nie umie sie jednak z brzuszka obrocic na plecy i skwirczy.Zdarze go polozyc na pleckach,a on znowu na brzuszek:-).

reklama
dzis LAilusia wreszcie tak naprawde bawila sie ta zabawka palakiem Chicco :tak:ktory masz KAsiad i chyba wiele z Was- dotad srednio jej sie chcialo, albo troszke poruszala nozkami, a dzis wlaczala nozkami (tez tak u Was jest, bo ja myslalam ze te biedronki i motylki zwisajace sa do ruszania reka, myle sie?) praktycznie wszystkie przyciski- i tak chyba z 40 minut!!!!!!!!!!!!!!! czyzby to jakis przelom? (wiecie ze Laila zbyt nie lubi koncentrowac sie na jednej rzeczy i szybko sie nudzi...).:laugh2:

Wieczorem tez przed kapiela gdy ja zostawilam na chwile w lozeczku, wracam i co widze? zamiast placzacej Lailusi:sorry: ,Lailusia przekrecona po raz pierwszy z pleckow na brzuszek:happy: i jaka szczesliwa!!!! a ja razem z nia!!!! :cool:
niby nic a moglabym teraz gory przenosic....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry