• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

Oliwka też już potrafi wymówić większość zgłosiek, jednak na topie u niej mówienie:
grrrr z francuskim "r". Wyraźnie jej się to podoba, bo potrafi tak pół godziny

reklama
Martula, my martyna mielismy identyczna syrtuacje z Obracaniem sie Martyny. Ciagle na brzuch a potem spowrotem nie chciala sie obrocic. po jakis 3 tygodniach zalapala:tak:

a z tym sikaniem na rodzicow to chyba weszly w taki wiek nasze dzieciaki:-D

Gosia to niezły numer Ci córeczka zrobiła. :szok::-)
Mnie Daniel też kilka razy numer wywinął z sikaniem i qpkami. Np. Jak zrobił qpę, wzięłam go na przewijak, powycierałam, a tu druga część idzie, powycierałam, a tu 3 część. Dobrze, że mąż był w domu to mi pomógł. :shocked2:

Kondzio teraz gdy nie spi to prawie wylacznie lezy na brzuchu:shocked2:.Od wczoraj przyjmuje juz pozycje do raczkowania i probuje ruszac nogami.Troche jestem zszkokowana:shocked2:.On skonczyl dopiero 5 miesiecy:dry:.Smiga po lozeczku na wszytkie strony,uderzyl sie dzis juz o szczebelki ze 3 razy i wielki placz.Na macie lezy chwilke,bo zaraz sie przemieszcza.Nie wypada mi nic innego tylko zamowic kojec:tak:

Tycia, Oli tez staje na czworakach,ale nóg nie odrywa od podłoża, tylko się buja w przód i tył. Utzrymuje się tak z 10 sekund i nogi jej się rozjeżdżają :-D
A jak Twój już odrywa nogi, to pewnie niedługo ruszy z kopyta :tak:

jeżeli chodzi o gadanie, to Antosia teraz wystawia język i przygryza go mówiąc przy tym "tatatatata". Mam wrażenie, że ona tym językiem masuje sobie górne dziąsła.:-):tak:

A Kuba od wczoraj wystawia śmiesznie język i mlaska,tak głośno,że w całym domu go słychać.
Na czworakach nie staje,ale pełza w zawrotnym tempie.:-):-):-)

A Kuba od wczoraj wystawia śmiesznie język i mlaska,tak głośno,że w całym domu go słychać.
Na czworakach nie staje,ale pełza w zawrotnym tempie.:-):-):-)
Oli mlaska ale bez udziału jezyka, tylko samymi wargami wydaje takie smieszne dżwięki.
Porusza się dosc powoli, w ogóle jest ogólnie powolna i spokojna. Najczęściej kręci się w kółko lub czołga się do tyłu. Jak bardzo jednak chce to potrafi się przyczołgac do przodu, jak np chce kota wytargac za siersc. Ale zawsze jak juz ma dotknąć kota to ten jej czmycha. Juz wie, ze ten dotyk boli :-D

reklama
Kasia, moje koty tez uciekaja przed Martyna :tak: najgorzej ze jak juz im mala ta siersc powyrywa to potem ciach reka do buzi:sorry: i tej juz przed nia uciekaja biedaczki :-D a dla niej sa najlepsza zabawka:tak:

u nas wczoraj Martynka zaczela podnosic pupe do gory i raz jedna nozke odrywac, raz druga. tylko klatki jeszcze nie umie podniesc:-D i wyglada jak mala taczka :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry