• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

reklama
Czytam i czytam co Wasze pociechy potrafią i tak się zastanawiam czy mój Daniel to jakiś leń, bo w porównaniu z tym co piszecie to on mało umie.:-(

Konrad tylko na raczkach podnosi tylek,jeszcze dosyc chwiejnie,ale na pewno bedzie coraz lepiej:tak:.Sam tyleczek bez rak podniosl tylko raz z tego co widzialam.
Maruda jest teraz starszny,tylko chce siedziec.Juz nawet lezenie na brzuchu mu nie wystarcza.Posadzilam go w lezaczku i zatkal sie na troche...:cool2:

Kuba dziś podnosił często tyłeczek jak do raczkowania,efekt był taki,że przesuwał się do tyłu i wkurzał się,że oddala się od ulubionej zabawki.Może załapie w końcu,że trzeba przesuwać się do przodu.:-D:tak::-):-D:tak:

E-lona ja nawet tego nie czytam moj tez nie fika z plecow na brzuch ani nie raczkuje ani nie czyta. moze tu sami` geniusze. ale za to moj szymonek robi inne sliczne rzeczy ktore mnie ciesza jak glupia.
gaworzy jak szalony potrafi dac czesc jak wyciagne do niego reke.

Twoj maluszek tez wie jak wywolac usmiech na twojej buzi wiec spoko daj mu sie cieszyc toba i tym ze jest taki malutki.:-D:tak::happy:

karola-04 nie wiem czy wiesz, ale dzieci nie rozwijają swoich różnych umiejętności w tym samym czasie. Jeśli chwilowo rozwój zmierza w kierunku rozwijania mowy, to wtedy wstrzymuje się na ten okres czasu np. rozwój ruchowy. Pewnie tak jest z Twoim Szymonkiem i moją Milenką :tak: Milena też jest bardzo gadatliwa, aż żałuję że nie mam czym jej nagrać. Jak byłam z nią w przychodni i były jeszcze 2 inne dzieciaczki - jeden starszy o 3 miesiące, a drugi już chodzący, to Milena była z nich zdecydowanie najbardziej rozgadana :-)
Czasem nawet podobno bywa tak, że dziecko które już zaczęło chodzić, gdy uczy się mówić to nagle na ten czas przestaje chodzić. I to jest normalne, więc póki co, nie ma się czym zamartwiać :blink:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry