Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
mary moze i moglby ale pierwsze primo nie musi juz byc bo nie jest alergikiem wiec chcielismy przejsc na normalne mleko, po drugie primo te recepty sa problematyczne, musze sie umawiac do lekarza za kazdym razem:/ no i cena:/
Ale Pepti to 11 zł więc moim zdaniem jest znacznie tansze niż inne mleczka o tej pojemności przynajmniej o połowę ceny. Mylę się? Porównywałam z Bebilon Comfort kosztuje powyżej 20 zł np. Ja po receptę biegam do przychodni przeważnie do mojego lekarza, między pacjentami, jak jego nie ma inny lekarz mi wypisuje. Coś ostatnio ten inny wspomniał, ze Pepti tylko do 1 roku a potem muszę mieć wizytę u alergologa, ale on taki oficjalny i urzędowy, pewnie ten mój inne ma podejście.
Dziewczyny, dawalyscie rybe ze sloiczka? Jesli tak to jaka i jakiej firmy mozecie polecic? Bo my dopiero kroliczka mamy za soba, teraz powinna chyba pojsc ryba a potem moze indyk i zoltko.
Ja najpierw podam mięska, różnego gatunku, potem wprowadzę żółtko a na końcu rybki.
http://www.laktacja.pl/PDF/Zywienie2009.pdf
Ja od 2 dni znowu podaję Pepti 1, dziś mamy kupkę normalną (nie zieloną) i noce normalnie przespane, nie wiercące się, nie budzące z płaczem zanim na dobre uśniemy. Jestem na 10000% pewna ze to zmiana mleka. Wszystko zwalalam na ząbki bo zanim małego położyłam na noc on się po chwili budził i płakał, co efektowało braniem go do mojego łóżka i zasypianie z nim ok 21. Odstawiłam mleko dziecko mi już 2 noce spi w łóżeczku spokojnie budząc się tylko na karmienie.
Zaczyma sobie przypominać małego jak był malutki i jego bardzo niespokojne noce - to też był brzuszek. Niby nie płakał ale całe noce się wiercił i był niespokojny.
Chyba mogę na tym Pepti jeszcze trochę "pojechać"?
Ostatnia edycja: