reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mysl o porodzie

reklama
dziewczyny, czy któraś obserwowała sobie krocze w lusterku podczas porodu? bardzo mnie ciekawi czy takie rozwarcie jest widoczne, czy można samej lub np przy pomocy męża to wypatrzeć?

chodzi mi o to, czy takie np na 5 cm jest widoczne, wiecie, zeby nie panikować i nie jechać przy mniejszym do szpitala

Góralka, wysmienite pytanie...Sama sie nad tym zastanawiałam...Może te co już urodziły coś nam podpowiedzą...Albo, która to z nas ma 3 cm???Niech się jej facet przyjrzy i nam napisze...

kurna, sama się nad tym zastanawiałam...nawet powiedziałam mężowi żeby zajrzał...ten bez żadnych skrupułów się zamachnął a ja się speszyłam...jakbym miała 15 lat...

Lucyann skoro masz takiego speca w rodzinie, to może podpytaj teściową jak można w domowych warunkach sprawdzić, czy rozwarcie postępuje. Czy mężowie mogą to jakoś wypatrzeć albo, że tak powiem dogrzebać się heheh. No i pytanko do wszystkich: czy należy masowac całe piersi czy tylko brodawki ?

Tylko brodawki, ale musi to być 3h dziennie. to jest takie minimum. po 30 min każdą brodawkę rano, w południe i wieczorem. Mnie po dwóch dniach tak brodawki bolały ze stanika nie moglam nosić i przestałam.

Bocianek troche przesada...... wcale sie nie dziwie ze cie bolaly tak je zduzdzac... Goralka brodawke i ruchem wyciskajacym piers brzuch glaskac... koliste ruchy zgodne z wskazowkami zegara delikatnie bo napewno Malenstwo zacznie bardziej dawac o sobie wtedy znac... ile bedziesz chciala a z tym wyczuciem to powiem szczerze to trzeba mniec reke i juz wiedziec czego sie szuka:tak:

reklama
Najogólniej to z tymi metodami to przesada - guzik dają. Gdyby były takie rewelacyjne to wszystkie kobiety rodziłyby w terminie bo każda by się pomasowała chwilkę i tyle:-)

Do góry