reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

NASZE SKARBUSIE :)

reklama
Cześć
Właśnie wróciłam od lekarza moje Maleństwo ma wg USG 13tygodni i 1 dzień i merzy aż 7,2 cm - ale wielkolud hihihi. Lekarz wykonał badania w kierunku Downa i wszystko jest ok - tak się cieszę bo troszkę się martwiłam aż wczoraj nie mogłam zasnąć z tych nerwów. Wiecie co przycisnęłam swego gina i powiedział,że na 65 % może powiedzieć, zdradzić mi płeć naszego dzidziusia otóż z budowy ciałka wynika,że noszę pod swym serduszkiem mautkiego chłopczyka.Ale na 99% potwierdzi swoją opinię 21.12 jak będę na wizycie kontrolnej...mówi że jak dotąd nigdy się nie pomylił..ani on ani jego sprzęt, który ma bardzo czuły i dobry ale żeby nie zapeszać narazie nie mówimy nic moim ani mojego męża rodzicom - powiemy im na Gwiazdkę. Ale wierzcie mi bardzo się cieszę, że nasz Okruszek jest zdrowy.A 6-12 mam kalopskopię - badanie odpłatne, ale wskazane w ciąży.
Pozdrawiam :)

Oliwierek, ja niestety nie mam jeszcze zdjęcia z USG:( to takie chuchanie na zimno, przez te problemy z łozyskiem, jakoś nie chciałam, jak wszystko będzie oki to z 14 grudnia będą juz miała. Oczywiście od razu je wkleję:)

Oliwierek a w którym tygodniu ciązy Ty jesteś? Czy chcesz znać płęć swej dzidzi? Wiesz z pierwszą ciążą to do końca wytrwaliśmy i nie wiedzieliśmy nie chcieliśmy wiedzieć ale teraz to juz nie wytrzymaliśmy ...wiesz mamy już córcię i fajnie by było aby był synek ale nawet jeżeli nie to ważne aby zdrowe było.Kaloskopia to rodzaj badania wykrywającego komórki rakowe.Zapytaj swego lekarza. ;)

Dzieki za info Olu.K

Ja jestem w 15 tc. to mój pierwszy szkrab. Całe życie chciałam mieć pierwszą córeczkę (takie głupie myśli) a jak zaszłam już na prawde w ciąże to od początku czuje,że to chłopiec. Nie to,że ja chce!!! Ja mam takie przeczucie. No i się do tego przeczucia chyba za bardzo przyzwyczaiłam. A kolejne usg mam w 20 tc czyli gdzieś tak na poczatku stycznia. Dokładnie się umówie jak będe w grudniu na wizycie. No i wtedy musze poznać płeć bo zwariuje z niepewności. Jeśli bedzie dziewczynka to będę ją oczywiście tak samo kochać jak chłopca i tylko najważniejsze żeby bylo zdrowe. Ale jakoś tak nie moge sie doczekac, żeby wiedzieć jak mówić na mój brzuszek...

ja właśnie też nie mogę się doczekać aż będę wiedziała co mi siedzi w brzuchu i jak mam się do niego zwracać. Na usg też poczekam do początku stycznia, mam nadzieję że wtedy już będzie coś widać.

reklama
Hello! Olu.K chyba kolposkopię?? Ogląda się pochwę i część pochwowoą szyjki macicy w specjalnych wziernikach. Pozdro! Olu 3mam kciuki żeby Pan Doktor się nie pomylił!!! ;D

Do góry