reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Odżywianie naszych dzieci

u nas taki schemat sie nie sprawdzi. zreszta u nas juz zaden schemat nie obowiazuje.
robilam kilka razy piotrusiowi na sniadanie jajecznice z pomidorem (ktoras z was podala taki pomysl) i chcialabym zamienic pomidora na cos innego, tylko nie bardzo wiem co sie nadaje?

reklama
u nas też jednodaniowy obiad, a jajecznicę kilka razy zrobiłam z papryką czerwoną. Tylko wcześniej sparzyłam ją wrzątkiem i zdjęłam skórkę

Ja daję dwudaniowy, ale małe porcje, bo zupka ok.80 ml i obiadek ok.120 g.

Hruda, bądź spokojna nie głodzisz Stasia. Maciuś też na śniadanko dostaje ok.220 ml. Później małą kromkę chleba z masłem i pomidorem lub jajkiem (2 plasterki), do popicia 60 ml mleczka, jeśli kromka jest mała. Dwa razy dziennie dostaje owoce. Raz ze słoiczka z jogurtem(120g) i raz świeże (porcja wielkości 2-3 śliwek). Obiad, razem ok.200g. I na kolację kaszka, też ok. 200 ml. Nie jest to mało. Wystarczyć spojrzeć na Maciusia:-D;-)

nie robie Staskowi obiadu dwudaniowego, zreszta ostatnio powoli wchodzi na taki ktory my jemy, dorosli, tylko wczesniej mu wyjmuje z garnka do mniejszego, przed doprawieniem.

Dla mam dzieci z alrgia na bialko krowie, fajna kaszke spotkalam w sklepie. Bo kaszki zbozowe dotychczas tylko z mlekiem modyfikowanym widzialam. Dla dzieci bez alergi na mleko tez dobre oczywiscie. I smaczne.

692c5d6dbc7acc848a343d02530e15e0500x500.jpg

Schemat to tylko schemat, nie trzeba się sztywno trzymać. U nas wygląda to tak w tym momencie:
6:00 210 ml mleka z Nutritionem
9:00 210 mleka z dodatkiem kaszki albo kaszka na mleku (ok. 170 ml)
12:00 owoce
15:00 na zmianę jeden dzień zupka, drugi dzień jakieś drugie danie w ilości ok. 190g.
18:00 210 ml mleka z Nutritionem

Qurcze, zastanawiam się co z Humaną SL jak Tymek skończy roczek... Czy mogę kontynuować, czy też należałoby przejść na jakieś mleko "trzecie".

A czym smarujecie kanapeczki dla maluszków?

reklama
Do góry