reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pokoik dla maleństwa

susumali, moj wybranek jest tak "spontaniczny" ze gdybym ja wszystkiego na zapas nie planowala to nie wiem czy mielibysmy sie w co ubierac i co jesc:confused: a co dopiero jesli chodzi o takie rzeczy jak urzadzanie mieszkania:szok:

ale widze ze dzielnie trzyma sie planu bo wczoraj przywiozl ogromniasty parapet z castoramy na te swoje kaktusy, bo kazalam mu je kategorycznie wyprowadzic z pokoju malej:-D a karnisz juz mu bylo za trudno wybrac: "kochanie, tam bylo ich chyba ze sto!!!" heheh jacy oni sa zabawni:laugh2:

reklama
Lil kate u was kaktusy a u nas akwarium :baffled: monsz zrobił już szafkę, teraz się "wyśmierduje" ;-) i dzisiaj mają ją przywieźć a jutro albo dzisiaj wiczorem będzie zbierał ekipę żeby tego kolosa ważącego pół tony przenieść z Izki pokoiku... jakiś Pudzian by się przydał :-D

Widzisz Wiśnia, trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i czekac az sie stanie:-D ja wiem ze to trudo kiedy sie siedzi caly czas w domu i widzi co jeszcze zostalo do zrobienia i mozna nerwicy dostac kiedy facet przychodzi z pracy i siada na kanapie zmeczony (moj np. w pracy niewiele robi. ostatnio tylko siedzi w biurze i czyta ksiazke:baffled: bo podobno wszystko jest ok to co on ma sie przemeczac:baffled: )

otóż to... ja to się zatanawiam jak moja szwagierka to znosiła, całą ciążę przesiedziała w domu, mieli zrobioną w części kuchnię, jadalnię i sypialnię, w pokoju dziecka i salonie sajgon totalny po prostu takie składziki a ona nic luz totalny... w końcu się wkurzyła i poprosiła rodzeństwo o pomoc- pojechała ekipa - pomalowali, kupili wykładziny, karnisze, drzwi, firanki, jakieś meble nawet bo oni nic kompletnie nie mieli, siedzieli tam do późna w nocy a następnego dnia urodził się Maciek hehe to się nazywa wyczucie co?
szwagra bym zamordowała na jej miejscu

A ja ostatnio wymyśliłam sobie sposób na swojego chłopa:laugh2:
Wypisałam mu na kartce całą listę rzeczy do zrobienia, które są pilne, mniej pilne i ogólnie do zrobienia kiedyśtam... wszystko co mi przyszło do głowy i to wszystko, o co go proszę od kilku miesięcy żeby zrobił. I przykleiłam to na lodówkę. Pooglądał, pokiwał głową i stwierdził, że jakby się uprzeć to wszystko w jeden dzień można zrobić :cool2:
Na razie efekt jest taki, że w tydzień z listy znikneły 4 punkty z 12-stu, zawsze to coś :-p :tak:

ha ile ja się takich kartek napisałam ohoho owszem kilka punktów zawsze zniknęło ale niektóre czekają do tej pory.... od prawie 4 lat...
i zawsze dziwnym trafem znikają po jakimś czasie - amba jakaś je zabiera czy co??? ;-)

Witam, no ja mam problem, że nie wiem gdize pomieszczę wszystkie rzeczy dla mojej małej; póki co zakupiłam łóżeczko-wózek na kółeczkach, aby sprawnie przemieszczać się z kuchni do pokoju. I też kupuję przed urodzeniem się Niuni (wkurzają mnie jakieś bzdurne przesądy, bo przecież wszystko będzie dobrze :))) i w terminie), bo nie będę w 9 miesiącu jedździć po sklepach Trójmiasta i na chybił trafił wybierać rzeczy. Mam listę i jak coś się uda kupić na Allegro, to sie nie opieram. Póki co zobaczcie wózeczek, może kogoś natchnie. ...::: Model 1206 :::... wybrałam model z pościelą 04 ( +77)

Ja nie mam dla małej oddzielnego pokoju, w naszym będzie stało łóżeczko, dlatego planuje kupic z szufladą, żeby podręczne rzeczy trzymac w szufladzie, a reszta rzeczy będzie w szafie w pokoju straszej córki. Łóżeczko i wózek i kosmetyki do pielęgnacji planuję kupic w styczniu, upatrzyłam już sobie na Allegro, resztę już mam.

reklama
nasz pokoik jeszcze w proszku, ale prace powoli sie ruszyly wiec prezentuje sciany we wzorki malowane przez mojego meza:

i jak wam sie podoba? bo ja jestem bardzo zadowolona :-)

Do góry