reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :D

hej mamusie.
mój synek jeszcze nie pcha nozek do buzi ale jak jest w pozycji siedzacej to uwaznie sie im przyglada i powoli je dotyka:) ale mamy nowy sukces- wybił sie pierwszy ząbek na dole:) i to bezbolesnie- oby tak dalej i niech wszystkie szpileczki tak sie pojawiaja:p pozdrawiam mamusie:)

reklama
moj Miś już bardzo dobrze obcykał, gdzie się przełącza muzyczkę w karuzeli i ćwiczy to zawzięcie nad ranem.:-D:szok::baffled: Nóżek do paszczy nie ciągnie, ale robi już "świecę" no i ogólnie używa ich przy każdej możłiwej okazji.

adusia to corcia naprawde z kulturka sie zachowuje zciagajac skarpetki zanim wlozy stopki do buzi:-D hi hi naszemu Mlodemu wszystko jedno czy stopki gole czy w skarpetach;-) tak czy siak laduja w buzi, a potem trzeba nowe skarpety zakladac:tak:
co do relacji z innymi dziecmi to my mamy ostatnio niezly ubaw.. my tzn ja, moj mezus i tata z jego zona.. jak idziemy do nich to moj braciszek pierwszy leci do Maksa.. najpierw go obserwuje i sie chichra, pozniej niesmialo podchodzi i zaczyna robic podchody, zeby mu dac buzi:-D hi hi jak juz sie przywitaja, czyli Maks jest obcalowany i poglaskany to braciszek siedzi i sie do niego smieje.. Mlody najpierw patrzy zdziwiony, pozniej sie cieszy jak murzyn blaszka, a na koncu obydwaj sa uslinieni:-D hi hi
a co go zabawek i gryzakow. wszelkie zabawki lapie, oglada, a pozniej laduja w buzce:tak: a gryzak mu wogule nie podchodzi;-) wkladal go do buzi, walil karpia i sie krzywil, a pozniej go wyrzucal;-) i oto w ten sposob nasz pierwszy gryzak skonczyl swoj zywot, gdyz wkoncu podczas takiej "zabawy" porwala go moja psica, bo myslala, ze Mlody sie z nia bawi i zezarla mu ten gryzaczek:baffled: normalnie pewnie bym sie wkurzyla, bo psice maja "zakaz" do zabawek Mlodego, ale czekamy na nowe zamowione z allegro;-) a poza tym widok byl swietny:-D hi hi

Zauważyłam że Tina coraz częściej po przekręceniu na brzuch ląduje nie w pozycji żabki tylko na kolankach i dupsko wysoko a paszcza wtulona w łapki lub kocyk...może choć ona jedna będzie raczkować:confused::confused:

Ja też zauważyłam ze Marcel leząc na brzuszku zaczyna klękać na kolankach i podnosić pupę.
A do siadania jest pierwszy tylko by miał coś do złapania to sam się podciąga i siada.

Ja też zauważyłam ze Marcel leząc na brzuszku zaczyna klękać na kolankach i podnosić pupę.
A do siadania jest pierwszy tylko by miał coś do złapania to sam się podciąga i siada.
Julian też podciąga kolana pod siebie i dupka wędruje do góry, następnie odpycha się i ociupinę przesuwa. :-D Szkoda tylko, że rączki są za słabe żeby podnieść główkę, bo w przeciwnym razie już by samodzielnie zasuwał po mieszkaniu. ;-)

Co do siadania - to jedyna pozycja bez ryku. :dry: Leżenie akceptowane jest na macie (nawet 1,5h) lub w kojcu z zabawkami (max.1h).

U nas w końcu do postępów dołączyły obroty z brzuszka na plecy i z pleców na brzusio, to teraz już mamy komplet, siadanie już opanowane prawie do perfekcji, trzeba będzie niedługo obniżyć łóżeczko na niższy poziom.

reklama
Ostatnie postępy Juliana:
- Przewrot z pleców na brzuszek i z powrotem, tylko patrzeć jak zacznię się turlanie. ;-)

- Coraz dłuższe leżenie na brzuszku, a jak ma dość to cyk i już jest na plecach bez pomocy mamy. :-p

- W pozycji na brzuchu podpieranie się na wyprostowanych rączkach i dłoniach, wcześniej podpierał się na przedramionach. :tak:

- Wyciąganie rączek po zabawki i jak chce być wzięty z kojca. :-p

Do góry