• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Remonty i urządzanie wnętrz

ja jakos też w domu nie odczułam ze brakuje, ot zwykła rodzina od 1 do 1 :-D:-D na wakacje do USA zawsze jezdzilam popracowac garderobe wymienic :-D i jakos było. Pracuje od 16 roku bo sama chciałam :tak: najpierw na wakacje tylko potem po maturze cały czas i tak studia dzienne i praca bo chiałam miec swoją kase :-) taki pracus ze mnie :-D
A teraz siedze w domu na marnym wychowawczym maeno pracuje za duzo to on nie zarabia ale nie jest zle starcza narazie gorzej bedzie jak wyniesieme sie na swoje i zaczniemy dopieszczac mieszkanko :rofl2: coś czujje tez naleśniki z cebulą
A wszystkich podziwiam co radza sobie w takich sytuacjach

reklama
no ja to sobie nie wyobrazam prosic moich rodzicow o kase, jakos jak zaszlam w ciaze od razu tak do tego podeszlam, ze jestesmy razem i sie razem utrzymujemy, ale jak kupuja Agatce prezenty to nie narzekam ;) i sie nie bronie, dzieki mojej mamie Agatka ma fajne ciuszki z h&m i dobre buciki, ostatnio tatko sie szarpnal na kozaczki z ecco ;) jakos tak nawet jak mam grosze w portfelu to raczej nie pojde do nich i nie powiem zeby mi nawet porzyczyli, a nie powiem w domu tez bylam do wyzszych standartow przyzwyczajona, ale ja wierze ze przyjdzie taki dzien i sie odbijemy od dna ;) czasami sie wkurzam ze nie moge jajkiejs rzeczy sobie kupic, ale co tam, nie jest zle, wazne ze Agatka jest cudownym, kochanym dzidziolem jest zdrowa i ladna i to jest rekompensata za wszelkie niedobory finansowe...

Oto projekt mojej małej kuchenki :-)
Nic nadzwyczajnego ale nie mam gdzie szaleć :no: narazie zostaje stara kuchenka bo ma dopiero 2 lata i jest w super stanie potem dokupie szafke i zrobie ładniejsza jak kesz sie uzbiera :-)
Pierwsza szafka dzwiczki z wysówanymi koszami, szuflady i szafka pod zlew bez szafek
Lodówka stanie przy oknie
O i tak to bedzie wygladac w kolorze Faktum czarnobrazowy
Jakies uwagi ?:-) Ktos cos doradzi :-)
kuchnia1.jpg

kamila - super, aczkolwiek przy tak małej kuchni sugerowałabym większe szafki górne. Przy takiej ilości szafek ja z moimi kuchennymi przyborami nie pomieściłabym się za żadne skarby;-)

Agaton - ja też nikogo nie proszę o kasę. Od moich rodziców kilka razy tylko jak naprawdę mieliśmy kryzys typu bank milczy - byli ostatnim ratunkiem, jednak ten dług spłacaliśmy najszybciej jak tylko mogliśmy...
W ogóle nienawidzę pożyczać.
wolę zapłacić odsetki w banku niż prosić kogoś o kase....

My pozyczamy tylko od banków :-D jak juz musimy
Fakt mało tych szafek ale licze ze sa pojemne :eek: astanawiam się czy nie powiesić jeszcze jednej takiej poziomej nad ta ze szklanymi drzwiczkami

kamila - j bm nad szklaną koniecznie powiesiła jeszcze jedna....A może pod okno w róg, zamiast zwykłej - szafkę narożna? Takie narożne są niesamowicie pojemne:tak: A nawet tak banalna rzecz jak mikser ze wszystkimi mieszadłami zajmuje mnóstwo miejsca....
Ja w tak małej kuchni nie oszczędzałabym miejsca na szafki i szafeczki na rzecz nowoczesności i minimalizmu....

Ja mam na szczęście naprawdę dużą kuchnię (ok 15m2), marzy mi się urządzenie jej w moim pomyśle i stylu....
ale to chyba jak wykończymy wszystko inne i nie będziemy mieli już na co kasy wdawać:cool2:

Też myslalam o tym ale tam w rogu zlew musi być bo juz rury wszystkie zaklajstrowali :rofl2: i nie bede kuć znowu scian wiec mi tam syfon bedzie przeszkadzał w tej naroznej szafce
A miejsca tez mało mi sie wydaje i jak patrze na to to coraz mniej

reklama
Roni - spoko, powoli (hehe, jak my) wykończycie.
My to się nastawiliśmy nie na jakość a na ilość - kupujemy wszystko co w promocji i najtańsze;-) tym sposobem będziemy jako - tako mieszkać, a po swojemu i zgodnie z unijnymi normami jakościowymi to sobie w miarę czasu i kasy wykończymy;-)

roni - Dług to pestka, kolejne inwestycje to krok do przodu - za każdym razem będzie lżej.
no.
;-):tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry